2-ETİLHEKSİL PALMİTAT

Ethylhexyl Palmitate, hem kişisel bakım hem de endüstriyel uygulamalarda çeşitli kullanımlara sahip yenilenebilir bir palmiye türevidir.
Kozmetik formülasyonlarda solvent, taşıyıcı ajan, ıslatıcı ajan, yumuşatıcı olarak kullanılır ve daha çok göz / cilt makyajı, ruj ve cilt bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanılır.
Ayrıca metal işleme sıvılarında, tekstil yardımcı maddelerinde ve yağlama ve greslerde yaygın olarak kullanılır.

Etilheksil palmitat veya oktil palmitat, 2-etilheksanol ve palmitik asitten türetilen yağ asidi esteridir.
Etilheksil palmitat genellikle kozmetik formülasyonlarda kullanılır.
Etilheksil palmitat, etilheksil alkol ve palmitik asitten türetilen dallı doymuş bir yağ esteridir.

Etilheksil palmitat, oda sıcaklığında hafif yağlı bir kokuya sahip berrak, renksiz bir sıvıdır.

Palmitik asit ve 2-etilheksanol, ester yapmak için bir asit katalizör varlığında reaksiyona sokulur.
Etilheksil palmitat kozmetik formülasyonlarda solvent, taşıyıcı ajan, pigment ıslatma ajanı, koku sabitleyici ve yumuşatıcı olarak kullanılır.
Kuru kayma hissi, bazı silikon türevlerine benzer.

Etilheksil palmitat veya oktil palmitat, 2-etilheksanol ve palmitik asidin esteridir. Etilheksil palmitat genellikle kozmetik formülasyonlarda kullanılır.

Etilheksil Palmitat, biyolojik olarak yağlayıcı baz yağ olarak kullanılır. Gece kremi, el kremi, temizlik losyonu, bebek kremi ve masaj losyonu için mineral yağın yerine kullanılabilir.

Cilt bakım ürünlerinde bulunan Octyl Palmitate (Ethylhexyl Palmitate), cilde yağlılık hissi vermeden yumuşak, pürüzsüz bir his ve görünüm verir. Kozmetiklerinizde silikona mükemmel bir alternatiftir.

Octyl Palmitate, hurma kökenli bir esterdir. Kuru bir yumuşatıcı olarak bilinen şey, size yağlılık olmadan o nemlendirici hissi verir. Octyl Palmitate'in hafif yumuşatıcı özellikleri ve yüksek kırılma indisi (bir parlaklık ölçüsü), esterlerin veya yağların gerekli olduğu saç bakım ürünlerine de katkıda bulunur.

Ethylhexyl Palmitate su kaybını önleyerek cildi nemlendirerek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Formül dokusunu iyileştirmek için de kullanılabilir.


IUPAC adı
Hekzadekanoik asit 2-etilheksil ester
Diğer isimler
Oktil palmitat

2-ETİLHEKSİL PALMİTAT

2-Etilheksil hekzadekanoat

29806-73-3

Elfacos EHP

Hekzadekanoik asit, 2-etilheksil ester

Ceraphyl 368

Wickenol 155

Palmitik asit, 2-etilheksil ester

EINECS 249-862-1

Octyl Palmitate (2-Ethyl Hexyl Palmitate)
Kimyasal Adı: Hexadecanoic Acid, 2-Ethylhexyl Ester
CAS No: 29806-73-3

ÜRÜN DETAYLARI VE BİLGİLERİ
Oktil palmitat - aynı zamanda hekzadekanoik asit, 2-etilheksil ester veya 2-etil heksil palmitat olarak da adlandırılır - bir yağ asidi esteridir.
Ethylhexyl Palmitate, hayvanlarda ve bitki yaşamında bulunan palmitik asit ve daha az miktarda diğer yağ asitlerinin bir kombinasyonundan yapılan kişisel bakım esteridir.
Palmitik asit, 2-etilheksanol ve bir asit katalizörü arasındaki reaksiyon esteri üretir. Pek çok kişisel bakım ve kozmetik üretim kuruluşu, ürünlerinin mümkün olan en iyi kalite ve performansını sağlamak için Ethylhexyl Palmitate'e güvenir.
Octyl palmitat, kozmetik ve kişisel bakım endüstrilerinde belirli uygulamalarda ve çeşitli üretim süreçlerinde silikon yerine kullanılmaktadır.
Öncelikle cilt bakım ürünlerinde kayganlaştırıcı olarak kullanılan Ethylhexyl Palmitate, yaşlanma sürecinde sıklıkla oluşan pürüzlü, kuru cildi pürüzsüzleştirir ve yumuşatır.

Anahtar Etilheksil Palmitat Özellikleri
Etilheksil Palmitat formülasyonları, berrak, renksiz bir sıvı ve mumsu, kristal bir malzeme içerir.
Genellikle kuru toz karışımlarına, ürünleri kek veya tablet formunda üretirken bir bağlayıcı madde olarak hareket etmek veya malzemenin kıvamını ayarlamak için eklenir.
Etilheksil Palmitat kristal formunda silikonun dokusuna çok benzeyen "kuru kayma" hissi sağlar.
Sıklıkla silikon yerine organik bir ikame görevi görür. Ethylhexyl Palmitate ayrıca hafif yağlı bir koku üretir.
Ürünümüz ASTM standartlarına göre test edilmiş ve maksimum asit değeri 0,2 KOH / g, maksimum iyot değeri 1,0 g / 100 g ve nem içeriği yüzde 0,1'den fazla değildir.
Ürünümüzün birincil kullanımı, çözücü, taşıyıcı madde, pigment ıslatma maddesi, koku sabitleyici ve yumuşatıcı görevi gördüğü kozmetik üretimidir.
Silikona organik bir alternatif olarak kullanıldığında, kuru kayma hissi ile hafif ve yatıştırıcıdır.
Ayrıca nemli havlularda ve ilgili kişisel bakım ürünlerinde de bulunabilir.


Etilheksil Palmitatımızın raf ömrü, serin bir ortamda açılmadan saklandığında üretim tarihinden itibaren iki yıldır. Ürünlerimiz hiçbir hayvansal türev içermediğinden,
sığır spongiform ensefalopati (BSE) veya bulaşıcı süngerimsi ensefalopati (TSE) barındırma riski taşımazlar.


Etilheksil Palmitat için MSDS Bilgileri
Ethylhexyl Palmitate güvenlik sayfaları, bir göz, cilt veya sindirimi tahriş edici olarak hareket edebilmesine rağmen, tehlikeli bir malzeme olarak görülmediğini belirtir.
Kullanıcılar, kullanım ve saklama sırasında ve ayrıca materyalin solunması veya yutulması sırasında Ethylhexyl Palmitate ile göz veya cilt temasından kaçınmalıdır.
Yanlışlıkla yutulması halinde, materyali ağızdan çıkarın ve bol miktarda su için.
Semptomlar gelişirse tıbbi yardım isteyin. Ürünü iyi havalandırılan bir alanda orijinal ambalajında ​​saklayın. Ürünümüz biyolojik olarak parçalanabilir, toksik değildir ve oldukça kararlıdır, ancak yüksek sıcaklıklarda bozunma tehlikeli buharlar oluşturabilir.
Daha fazla bilgi için Ethylhexyl Palmitate MSDS sayfasını indirin.


KULLANIM VE UYGULAMALAR
Kozmetikte İşlevler: Kozmetiklerde Çözücü, Taşıyıcı Ajan, Pigment Islatıcı Ajan, Koku Fiksatif ve Yumuşatıcı olarak çalışır Etilheksil Palmitat, aşağıdakiler dahil geniş bir ürün yelpazesi üretmek için kullanılır:
Kişisel bakım / kozmetikler: Yaşlanma önleyici kremler, bebek yağı, banyo tuzları ve ıslatıcılar, göz bakım ürünleri, yüz nemlendiricileri, epilasyon mumları, ayak nemlendiricileri, genel cilt bakımı, güneş kremleri, kadın tüy dökücüleri
2-etilheksil palmitat

Etilheksil palmitat hurma yağı lipidinden elde edilir ve silikona organik bir ikame olarak kullanılır. Oktil palmitat olarak da bilinir. Hafif ve pürüzsüzleştirici bir esterdir. Birden fazla cilt ürününde nihai ürünün kalınlığını korumak için bir bileşen olarak kullanılır. Etilheksil palmitat kozmetik formülasyonlarda parlatıcı, yumuşatıcı ve nemlendirici ajan olarak kullanılır.

Yaşlanma önleyici kremler, bebek yağı, nemlendirici kremler ve diğer çeşitli cilt bakım ürünlerine yönelik artan talebin, tahmin dönemi boyunca etilheksil palmitat pazarının hızlı büyümesiyle sonuçlanması bekleniyor. Bu sektöre çok sayıda oyuncu katılıyor. Dünya genelinde artan talep ve üretici sayısındaki artışla birlikte, etilheksil palmitat pazarı daha rekabetçi bir seviyeye doğru ilerliyor.

Sağlık, fiziksel görünüm ve kişisel hijyen konusundaki farkındalık nedeniyle pazar büyümesi

Küresel olarak kozmetik ürünlere olan talebin artması, etilheksil palmitat pazarını yönlendiren önemli bir faktördür. Etilheksil palmitat, tüm güzellik ürünlerinde kozmetik yapımında birincil bileşen olarak kullanılır. Etilheksil palmitat, yaşlanma önleyici kremler, bebek yağı, göz bakım ürünleri, banyo tuzları ve ıslatmalar, yüz nemlendiricileri, epilasyon ağdası, ayak nemlendiricileri, genel cilt bakımı, güneş kremleri ve kadın tüy dökücüleri gibi çeşitli ürünlerde kullanılmaktadır. Etilheksil palmitat pazarının büyümesinden sorumlu diğer faktörlerden bazıları, bu güzellik ürünlerinin birçok faydasına ilişkin farkındalığın artması, sağlık bilincine sahip tüketicilerin sayısının artması ve kişisel hijyen ve fiziksel görünüme artan ilgiyi içerir.

Artan kentleşme de etilheksil palmitat pazarını artıran önemli bir faktördür. Kozmetik ürünleri kullanan tüketicilerin olumsuz tepkiler, alerjiler, enfeksiyonlar vb. Gibi rahatsızlıkları olması muhtemeldir. Bu nedenle günümüzde insanlar organik, doğal ve bitkisel ürünleri tercih etmektedir. Etilheksil palmitatın kozmetikte kullanımı herhangi bir reaksiyon veya enfeksiyona neden olmadığından tamamen güvenlidir. Kozmetik İçerik İncelemesi (CIR), etilheksil palmitatın güvenli bir kozmetik bileşen olarak kullanılabileceği sonucuna varmıştır. Doğal ve güvenli bir içerik olduğu için etilheksil palmitat talebi artıyor.

Etilheksil palmitat pazarını yönlendiren diğer önemli faktörler, değişen yaşam tarzı, yeni ve yenilikçi güzellik ürünleri ve kozmetik ürünleri tercih etme konusunda akran baskısı, hava kirliliği, değişen iklim koşulları ve dünya genelinde çeşitli gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yükselen ve düşen sıcaklıklardır. Gelişmekte olan ülkelerde ekonomik koşulların iyileştirilmesi, etilheksil palmitat pazarını güçlendiren bir başka faktördür. Asya Pasifik ülkelerinde çeşitli cilt ürünleri ve kozmetikler bulunmadığından Amerikan ve Avrupalı ​​şirketler Asya Pasifik pazarına girebilirler. Dahası, çekici paketleme, etilheksil palmitat talebini artıran bir başka faktördür.

Ek olarak, müşterilerin etilheksil palmitat bazlı ürünlere olan ilgisini azaltması muhtemel olduğundan, gelişmiş güzellik bakımlarının mevcudiyeti etilheksil palmitat pazarı için bir tehdittir.

Etilheksil palmitat Pazarı: Bölgesel Analiz

Kuzey Amerika ve Avrupa, kozmetik üretiminde ileri teknolojinin yanı sıra gelişiyor. Yenilikçi ve yeni kozmetik ürünler piyasaya sürüyorlar, bu nedenle, Kuzey Amerika ve Avrupa bölgelerinde etilheksil palmitat talebi, kozmetik üretiminde önemli bir bileşen olduğu için hızla artıyor. Ayrıca, özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinde, cilt bakım ürünlerinde kimyasal bileşenlerin kullanımından dolayı alerji ve enfeksiyonlardan muzdarip oldukları için tüketicilerin bitkisel, organik ve doğal ürünlere yönelik tercihlerinde bir kayma olmuştur. Asya Pasifik ülkelerinde kozmetik talebi, çevrimiçi alışverişin yanı sıra artan ekonomik koşullar ve artan şehirleşme nedeniyle hızla artıyor. Ayrıca, etilheksil palmitat talebi, Asya Pasifik bölgesi ülkelerinde, özellikle Japonya, Hindistan ve Çin'de artmaktadır.


CAS adları
Hekzadekanoik asit, 2-etilheksil ester

IUPAC isimleri
2-Etilheksil hekzadekanoat

2-etilheksil palmitat, Hekzadekanoik asit, 2-etilheksil ester

Ceraphyl 368

Etilheksil palmitat

heksadekanoik asit, 2-etilheksil ester

LINCOL 40

OP 2-etilheksil palmitat

Ticari isimler
Crodamol OP

Dermol 816

DUB YEŞİL PC3

DUB PO

EC 1043

Mosselman 2-etilheksil palmitat

PALMESTER

PALMSURF 2EHP

Paryol Neoderm OP

RADYA 7129

RADYA 7779

RADYA 7780

Rodalube 116

Rofacer 116

Rofetan 116

Süper Rafine Crodamol OP

Waglinol 13016

Wickenol 155

2-Etilheksil palmitat.

EC 249-862-1

Palmitik asit 2-etilheksil ester

Hekzadekanoik asit, 2-etilheksil ester


2-etilheksil palmitat; ETİLHEKSİL PALMİTAT


ETİLHEKSİL PALMİTAT
Etilheksil Palmitat, 2-etilheksil alkol ve palmitik asidin bir esteridir. "Kuru kayma" hissi veren silikon bazlı bileşenlerin bir alternatifidir. Cilt bakım ürünlerinde kıvamın ayarlanmasına yardımcı olur.
ETİLHEKSİL PALMİTAT şu şekilde sınıflandırılır:
Yumuşatıcı
Parfümleme
CAS Numarası 29806-73-3
EINECS / ELINCS No: 249-862-1
COSING REF No: 33890
Chem / IUPAC Adı: Hekzadekanoik asit, 2-etilheksil ester; Oktil palmitat

Octyl Palmitate, kozmetik formülasyonlarda yaygın olarak kullanılan 2-etilheksanol ve palmitik asidin esteridir.

Kimyasal Yapı: Etilheksil Palmitat, 22 karbon uzunluğunda, dallı doymuş bir yağ esteridir.

Fiziksel Özellikler: Etilheksil Palmitat, oda sıcaklığında hafif yağlı bir kokuya sahip berrak, renksiz bir sıvıdır. Palmitik asit ve 2-etilheksanol, ester yapmak için bir asit katalizör varlığında reaksiyona sokulur.

Kullanım Alanları: Etilheksil Palmitat, kozmetik formülasyonlarda solvent, taşıyıcı ajan, pigment ıslatma ajanı, koku sabitleyici ve yumuşatıcı olarak kullanılır. Kuru kayma hissi, bazı silikon türevlerine benzer.


 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.