DRAGOSANTOL 100

Ürün Adı: Dragosantol 100
Ürün Numarası: 600115
INCI: Bisabolol
CAS numarası: 72691-24-8 / 515-69-5
EC numarası: 208-205-9

Dragosantol 100, klasik bir tahriş önleyici ve en yüksek saflığa sahip sentetik bir Bisabolol'dür.
Dragosantol 100, renksiz ila soluk sarı, berrak bir sıvı görünümündedir.
Dragosantol 100'ün hassas ciltler için krem ve losyonlar, güneş bakımı ve güneş sonrası, bebek bakımı, ağız hijyeni, şampuanlar, duş jelleri, saç kremleri, yüz yıkama, akne ve tüy dökücü ürünlerde uygulamaları vardır.

Bisabolol ve Farnesol.
Dragosantol 100, bir anti-inflamatuar aktif olarak işlev görür.
Dragosantol 100, doğal olarak özdeş sentetik monosiklik, doymamış seskiterpen alkoldür.

Dragosantol 100, tahrişe karşı klinik olarak kanıtlanmış anti-inflamatuar aktivite gösterir.
Dragosantol 100 dermatolojik ve toksikolojik olarak güvenlidir.

Dragosantol 100, hassas cilt ürünlerinde tahriş önleyici olarak kullanılan monosiklik, doymamış seskiterpen alkoldür.
Bu sentetik bisabolol, bugün piyasada bulunan en yüksek saflığa sahiptir.

Dragosantol 100'ün FAYDALARI:
-Bugün piyasada bulunan en yüksek saflığa sahip sentetik Bisabolol
-Candeia ağacının doğal kaynaklarını koruyarak Brezilya biyoçeşitliliğini korur
-Aynı profile sahip doğal Bisabolol'e sentetik alternatif
-Aynı dozajda aynı etkinliğe sahip aynı formülasyon özellikleri
-Doğal alfa Bisabolol olarak tahrişten sonra cilt özelliklerinin geri kazanılması ile ilgili benzer davranış

Dragosantol 100 ÖZELLİKLERİ:
- Monosiklik, doymamış seskiterpen alkol
- Berrak, renksiz yağ
- Kullanımı kolay
-Çok düşük koku
-Sentetik yapıya özdeş d,l alfa bisabolol
-Saflık > %95
-Farnesol* < %0,1
-Dermatolojik ve toksikolojik olarak güvenli
-Ağız bakımı uygulamaları için gıda sınıfı
-Önerilen konsantrasyon: %0,05 ila %0,2
-İNCİ: Bisabolol
-Ürün numarası: 600115

Dragosantol 100 ürün açıklaması:
Dragosantol 100, monosiklik bir doymamış seskiterpen alkol, alfa-bisabololdür.
Dragosantol 100, en az %95 oranında alfa-bisabolol içerir.
Farnesol içeriği %0,1 / 1000 ppm'den azdır.

Alfa-bisabolol, bilinen bir papatya bileşenine oldukça yakındır.
Papatya gibi, Dragosantol 100'ün yatıştırıcı etkisi ile bilinir ve cilt bakım kozmetiklerinde yaygın olarak kullanılır.
Dragosantol 100, stresli ve hassas cilt kozmetikleri için ideal bir bileşendir.

Dragosantol 100'ün Özellikleri:
-Tahriş edici
-Glikozaminoglikan uyarıcı
-Hyaluronan uyarıcı

Çözünürlük: Alkolde çözünür, Glikolde çözünür, Yağda çözünür
Form: Sıvı
pH değeri: Uygulanamaz
Ürün rengi: Renksizden açık sarıya
Önerilen doz: %0.05 - %0.2
Gıda sınıfı: Evet
Helal sertifikası: Evet

Dragosantol 100'ün toksikolojik bilgileri:
Akut oral toksisite
Akut dermal toksisite
İnsan birincil cilt tahrişi
Birincil göz tahrişi
Duyarlılık testi
Tekrarlanan doz toksisitesi
mutajenite
klastojenite
fototoksisite
Işığa Duyarlılık + Ağız Bakımı Kullanımı dahil Güvenlik Değerlendirmesi

Sentetik bir alternatif olarak, doğal bisabolol kaynağı olan Candeia ağacının doğal kaynaklarını koruyarak Brezilya biyoçeşitliliğini korur.
Dragosantol 100 ayrıca tahrişten sonra cilt özelliklerinin geri kazanılmasıyla ilgili olarak aynı profili, aynı formülasyon özelliklerini, aynı dozajda aynı etkinliği ve benzer davranışı sunar.

Dragosantol 100, IL-1α ve LTB4 oluşumunu engeller.
Dragosantol 100 hassas cilt bakım ürünlerinde, yaşlanmayı geciktirici ürünlerde, güneş kremlerinde, güneş sonrası ürünlerde, akne önleyici ve durulama ürünlerinde kullanılmaktadır.

Dragosantol 100, hassas cilt ürünlerinde tahriş önleyici olarak kullanılan monosiklik, doymamış seskiterpen alkoldür.
Bugün piyasada mevcut olan en yüksek saflığa sahip sentetik bisabolol, candeia ağacının doğal kaynaklarını koruyarak Brezilya biyoçeşitliliğini korur Doğal Bisabolol'e sentetik alternatif aynı profile sahip aynı formülasyon özellikleri aynı etkinliğe sahip aynı dozajda geri kazanım açısından benzer davranış sergiler.

İNCİ:
bisabolol

Fonksiyonlar:
tahriş edici

Talepler:
Cilt/Vücut
Kızarıklık Azaltma/Tahriş Önleyici
Yatıştırıcı, Sakinleştirici

Beilstein Numarası:     5733954
MDL:     MFCD00129082
CoE Numarası: 10178
XlogP3-AA: 3.80 (tahmini)
Molekül Ağırlığı:     222.37142000
Formül: C15 H26 O

Dragosantol 100 – En Saf Doğaya Özdeş Bisabolol

INCI: Bisabolol

- Monosiklik, doymamış seskiterpen alkol
-Piyasada mevcut olan en yüksek saflığa ve tamamen entegre, patentli üretim sürecine sahip doğala özdeş α-bisabolol
-Doğal bisabolol kadar etkili
- Tahriş olmuş cildi yatıştırır ve yatıştırır (in-vivo)
-Kızarıklığa karşı korur (in-vivo)
-Hidratasyonda bir artış sağlayan hyaluronik asit sentezini uyarır (ex-vivo)
-SDS kaynaklı eritemi normal seviyeye indirir (in-vivo)
-Renksiz ila açık sarı berrak sıvı, çok düşük koku
-Yağlarda, etanolde ve glikollerde çözünür
-Gıda sınıfı - ağız bakımı için uygundur

Bisabololler, kozmetikte en iyi bilinen örneği (-)-α-bisabolol (eksi-alfa-bisabolol) olan bir grup bitki maddesine aittir.
Cildi yatıştırıcı özellikleri ve iyi tolere edilebilirliği nedeniyle, güneş sonrası ürünler ve hassas ciltler için ürünler de dahil olmak üzere birçok cilt bakım ürününde hızla önemli bir bileşen haline geldi.
Bu nedenle, (–)-α-bisabolol için dünya çapındaki talep o kadar hızlı büyümüştür ki, esas olarak papatyadan elde edilen uçucu yağlar veya Brezilya kandeia ağacının odunu olan doğal kaynaklarından sürdürülebilir bir şekilde ancak sınırlı bir ölçüde karşılanabilir. 

Bu nedenle Symrise, a-bisabolol sentezlemek için çevre dostu bir alternatif olarak patentli bir prosedür geliştirmiştir.
Üretim az miktarda su gerektirir, pestisit kullanılmadan yapılabilir ve tarımsal açıdan verimli arazileri işgal etmez.
Symrise, α-bisabolol'ü kozmetik ürün üreticilerine Dragosantol 100 olarak yüksek oranda saflaştırılmış biçimde sunar.

Dragosantol 100, yüzde 95'ten fazla a-bisabolol - özellikle, doğal olarak oluşan dört a-bisabolol izomerinden - oluşur ve neredeyse farnesol içermez (% 0.1'den az).
Bu renksiz sıvı yağlarda ve alkolde çözünür ve kozmetik ürünlerin üretiminde bitkilerden elde edilen bisabolol ile aynı şekilde ve konsantrasyonda işlenebilir.

Kapsamlı araştırma çalışmalarında, ilk adımda doğal olarak oluşan çeşitli a-bisabolol izomerlerinin izolatları üretildi.
İkinci bir aşamada, doğal olarak oluşan bu a-bisabolol izomerleri, anti-enflamatuar etkileri açısından in vitro deneylerde birbirleriyle karşılaştırıldı.
İzomerlerin etkisi, interlökin-1α biyosentezi açısından papatya veya kandeya ağacından elde edilen (–)-α-bisabololden farklı değildir.

Ayrıca, (-)-α-bisabolol ve Dragosantol 100 arasında in vitro olarak diğer inflamatuar belirteçler açısından bir fark tespit edilememiştir.
22 denekle yapılan bir in-vivo çalışmada, %0,1 Dragosantol 100 içeren bir su içinde yağ emülsiyonu, bir gün içinde UV radyasyonunun neden olduğu cilt kızarıklığını %16,4 oranında azaltmıştır.
Aynı zamanda test edilen bir plasebo emülsiyonu önemli bir rahatlama sağlamadı

Modern tüketiciler, günlük saldırıların ciltleri üzerindeki artan etkisinin farkındadır ve etkili ve güvenli cilt yatıştırıcı çözümler ararlar.
Sürdürülebilirliğe yönelik bütünsel bir yaklaşıma dayanan Symrise, kozmetik pazarına en saf doğaya özdeş α-Bisabolol'ü, Dragosantol 100'ü sunmak için çevre üzerinde düşük etkiye sahip patentli bir sentetik üretim süreci geliştirdi.

Bu molekülle 35 yılı aşkın olağanüstü deneyimi sayesinde, Symrise hassas ciltlere uygulamadan sonraki ilk saatler içinde cildi yatıştırma ve kızarıklığı azaltmada doğal (-)-α-Bisabolol kadar etkili gelişmiş bir çözüm sunar.
 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.