İZOSTEARİK ASİT

İzostearik Asit, çok çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan berrak, yağlı bir sıvıdır.

İzostearik Asit, bir yüzey aktif madde - temizleme maddesi ve bir bağlayıcı olarak işlev görür.

izostearik asit
İsim: izostearik asit
CAS: 2724-58-5; 30399-84-9
Moleküler Formül: C18H36O2
Moleküler Ağırlık: 284.477

Bir yağ asidi olan izostearik asit, hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlardan elde edilen oktadekanoik asidin farklı formlarının bir karışımıdır.
İzostearik Asit, soya fasulyesi yağı veya donyağı dahil birçok kaynaktan hazırlanabilir.

İzostearik asit, benzersiz bir yağ asididir.
İzostearik asit, stearik asidin en iyi performans özelliklerini oleik asidin en iyi özellikleriyle birleştirir.
İzostearik asit, mükemmel ısı ve koku stabilitesi sağlayan tamamen doymuş, dallanmış yağ asididir.
Oleik asit gibi, İzostearik asit de oda sıcaklığında berrak ve sıvıdır.


EC / Liste no .: 220-336-3
CAS no .: 2724-58-5
Mol. formül: C18H36O2
16-metilheptadekanoik asit


EC / Liste no .: 250-178-0
CAS no .: 30399-84-9
Mol. formül: C18H36O2


İzooktadekanoik asit


IUPAC isimleri
16-metilheptadekanoik asit
2-metilheptadekanoik asit
İzooktadekanoik asit
izooktadekanoik asit
İzooktadekanoik asit
izooktadekanoik asit
İzostearik asit, ISAC


16-metil-heptadecanoicaci
Heptadekanoik asit, 16-Metil
izostearik
İzostearik asit
İZOKTADEKANOİK ASİT
İZOSTEARİK ASİT KARIŞIK İZOMERLER
16-METİLHEPTADEKANOİK ASİT
Heptadekanoik asit, 16-metil-
İzostearasürasyon


İzo stearik Asit, hafif bir kayganlık hissi veren ve birçok cilt bakımı ve renkli kozmetik uygulamalarında kullanılabilen son derece hafif bir sıvı yağ asididir.
İzo stearik Asit ayrıca film oluşturma özellikleri sunarak sabunlar, tıraş köpükleri ve sıvı temizleyicilerde kullanım için idealdir.

İzostearik asit, oleik asidin doğal bir mineral katalizör ile reaksiyonu sonucu oluşan sıvı bir yağ asididir.
İzostearik asit üretimi tamamen ana yağ veya katı yağa dayanır.
Yüksek termal, koku ve oksidasyon kararlılığı nedeniyle izostearik asit, yağlayıcılar, kişisel bakım, kimyasal esterler, tekstiller ve ambalajlama gibi çeşitli endüstrilerde uygulanmaktadır.
İzostearik asidin dallı yapısı, yağlarda ve çözücülerdeki pigmentlerin ve mineral partiküllerin stabilizasyonu için endüstriyel ve kozmetik uygulamalarda kullanıldığı için dispersiyon gücünü arttırır.

İZOSTEARİK ASİT (ISO OKTADEKANOİK ASİT)
İzostearik asit, oleik asidin doğal bir mineral katalizörle reaksiyonu sonucu üretilen hafif dallı, sıvı bir yağ asididir - bu reaksiyonda kimyasal katkı yoktur, izostearik asit ana yağ veya katı yağa% 100 dayanır. İzostearik asit, olağanüstü stabiliteye sahip bir sıvı yağ asidi gerektiren uygulamalarda kullanılır: yağlayıcı durumunda termal stabilite, kozmetik bir formülasyon için koku stabilitesi ve uzun raf ömrü gereksinimleri olan ürünler için oksidasyon stabilitesi. İzostearik asidin dallanma yapısı, dispersiyon gücünü de arttırır ve kozmetik ve endüstriyel uygulamalarda, yağlarda ve çözücülerdeki pigmentlerin ve mineral partiküllerin stabilizasyonu için kullanılır.

İzostearik asit, stearik asitten daha büyük bir moleküler alana ve çok daha düşük bir çökme basıncına sahiptir.


Bir yağ asidi olan izostearik asit, hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlardan elde edilen oktadekanoik asidin farklı formlarının bir karışımıdır.
İzostearik Asit, soya fasulyesi yağı veya donyağı dahil birçok kaynaktan hazırlanabilir.

Hafif bir kayganlık hissi veren ve birçok cilt bakımı ve renkli kozmetik uygulamalarında kullanılabilen son derece yumuşak bir sıvı yağ asidi.
Aynı zamanda film oluşturma özellikleri sunarak sabunlar, tıraş köpükleri ve sıvı temizleyicilerde kullanım için idealdir.

İzostearik Asit kolay yayılan bir sıvı yağ alkolüdür.
İzostearik Asit, nemlendirici özellikler ve çok hafif, ipeksi, yumuşak bir kuru cilt hissi sunar.
Mükemmel likidite ve oksidasyon kararlılığı, Isostearic Acid'i cilt bakımı ve renkli kozmetiklerde kullanım için mükemmel kılar.

İZOSTEARİK ASİT, eşsiz, yüksek oranda dallanmış doymuş yağ asidimizdir. Düz zincirli yağ asitlerinden farklı olarak saydam ve kokusuz bazı özelliklere sahiptir.
Ayrıca mükemmel ısı stabilitesi, oksidasyon direnci, pigment dağıtma özelliği, köpük giderici özelliği vardır ve çeşitli organik solventlerle uyumludur.

Kişisel bakım endüstrisi, bir bağlayıcı ve emülgatör olarak kullanıldığı, izostearik asidin ana tüketicisidir.
İzostearik asit, aynı kategorideki diğer C18 yağ asitlerinden çeşitli şekillerde farklılık gösterir. Diğer C18 yağ asitleri, katı yağların veya sıvı yağların bölünmesiyle üretilirken, izostearik asit, dimerize yağ asitlerini sentezlemek için sıkı bir şekilde kontrol edilen bir reaksiyonun bir ortak ürünü olarak üretilir. İzostearik asidin yapısal yapısı, stearik asit ve oleik asit gibi diğer yağ asitleri ile karşılaştırıldığında değerli bir doyma ve dallanma kombinasyonuna da sahiptir.

Bu özellikler dizisi, izostearik asidi sentetik yağlayıcılar, metal damgalama ve biçimlendirme, kaplamalar ve kişisel bakım ürünlerinde yüksek değerli uygulamalar için çok yönlü bir yapı taşı haline getirir. İzostearik asidin özellikleri, çoklu formülasyonlarda termal stabilite, oksidatif stabilite, yüzey aktivitesi, kayganlık, düşük renk ve his verir. İzostearik asit, bazı durumlarda olduğu gibi kullanılır, ancak aynı zamanda birçok endüstri ve uygulamada erişimini daha da genişletmek için izostearil alkoller, amidler ve esterler oluşturmak üzere türevlendirilir.

İzostearik asit
16-Metilheptadekanoik asit [ACD / IUPAC Adı]
16-Methylheptadecansäure [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]
220-336-3 [EINECS]
250-178-0 [EINECS]
2724-58-5 [RN]
30399-84-9 [RN]
Asit 16-metilheptadécanoïque [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]
Heptadekanoik asit, 16-metil- [ACD / İndeks Adı]
İzooktadekanoik asit
MFCD00044082 [MDL numarası]
MI3875000
X33R8U0062
(+) - izostearik asit
16-metil margarik asit
16-metil-heptadekanoik asit
16-metilmargarik asit
2-metil-heptadekanoik asit
2-Metilheptadekanoik asit
Heptadekanoik asit, 2-metil-
https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:84896
λ-İzostearik asit


Açıklama: Hem yumuşatıcı hem de yardımcı emülgatör olarak işlev görür. Hem yumuşatıcı hem de yardımcı emülgatör işlevi görmesi nedeniyle kişisel bakım formülasyonlarında kullanılan açık sarı bir sıvıdır. Cildin doğal nemini tazelemesine yardımcı olan pürüzsüz, kuru hissi veren bir yumuşatıcı görevi görür. Ayrıca, nötralize edildiğinde İzostearik Asit, Suda Yağ, düşük viskoziteli emülsiyon sistemlerinin hazırlanmasında kullanılan son derece etkili ve kararlı bir yardımcı emülgatör görevi görür. Stearik asit yerine bir formülasyona dahil edildiğinde, yağ hissini yağsız bir hisse indirir. Uygulamalar arasında cilt kremleri, losyonlar, nemlendirici kremler, renkli kozmetikler, güneş koruyucu preparatlar ve duş jeli formülasyonları bulunur.

CAS: 30399-84-9

INCI Adı: İzostearik Asit

CAS No. 2724-58-5
Kimyasal Adı: ISOSTEARIC ACID
Eş anlamlılar: izostearik; İzostearinsure; İZOSTEARİK ASİT; ISOOCTADEKANOİK ASİT; 16-metil-heptadekanoik asit; 16-METİLHEPTADEKANOİK ASİT; Heptadekanoik asit, 16-Metil; İZOSTEARİK ASİT KARIŞIK İZOMERLER; Heptadekanoik asit

İZOSTEARİK ASİT, hafif kaygan bir cilt hissi sunan, topikal ürünlerden gelen kuru bir sonraki hissi önleyen, bitkisel kaynaklı bir sıvı yağ asididir.
İZOSTEARİK ASİT, iyi yayılma için düşük viskoziteyi destekler ve bir temizleme maddesi, yumuşatıcı ve süper yağlama maddesi olarak işlev görür ve soğuk işlemle uyumludur.
Önerilen topikal kullanım seviyeleri:% 0,5-5

İzostearik asit
İzostearik asit
Bağlayıcı, emülgatör, yüzey aktif madde

DOĞAL
Bu, dallı bir zincirde 18 karbon atomlu bir yağ asididir.

İZOSTEARİK ASİT, su-yağ emülgatör olarak ve temizleyiciler, güneş kremleri ve deodorantlar gibi birçok kozmetik üründe kullanılmaktadır.

İZOSTEARİK ASİT yumuşatıcı özelliklere sahiptir ve ürünlere ipeksi bir his verir. Doğal kaynaklı bir içeriktir ve tamamen biyolojik olarak parçalanabilir.

İzostearik asit, kişisel bakım, kimyasal esterler, yağlayıcılar ve gresler, tekstil ve ambalaj dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde bağlayıcı, yüzey aktif madde, dağıtıcı olarak kullanılan metil dallı bir yağ asididir.
Yüksek moda bilinci, artan satın alma gücü ve artan yaşlanan nüfus nedeniyle kozmetik ürünlere yapılan tüketici harcamaları artıyor.
Tüketiciler arasında petrokimya ürünlerinin tehlikeli doğasına ilişkin artan farkındalık, küresel izostearik asit pazarının büyümesini sağlayan biyo içerik maddelerine olan ilgisini artırmaktadır.
Son kullanıcıya dayalı olarak, küresel izostearik asit pazarı kimyasal esterler, kişisel bakım, yağlayıcılar ve gresler ve diğerleri (tekstil, yağ çıkarma, kauçuk ve polimer ve endüstriyel ve kurumsal temizlik dahil) olarak kategorize edilmiştir.

2014 yılında küresel izostearik asit son kullanıcı pazarına hacim bazında% 35,7 ve değer bazında% 36,7 pay ile kimyasal esterler hakim olmuştur.
İzostearik asitten türetilmiş kimyasal esterler, cilt bakımı ve saç bakım ürünleri, rujlar ve güneş koruyucu kremler gibi kozmetik ürünler üretmek için bileşenler olarak kullanılır.
İzostearik asitten türetilmiş kimyasal esterlere olan talep, güçlü dispersiyon ve yapışma ve yumuşatıcı ve su itici yapı gibi çok işlevli özelliklerinden kaynaklanmaktadır.

Küresel izostearik asit pazarının büyümesinin arkasındaki temel faktörlerden bazıları, büyüyen kozmetik ürün pazarı ve artan yağlayıcılar ve gres endüstrisidir.
Büyüyen otomotiv endüstrisi, Asya-Pasifik ve Afrika'nın gelişmekte olan pazarlarındaki muazzam endüstriyel büyüme ile birlikte, küresel olarak madeni yağlar ve gresler pazarının büyümesini tetikliyor ve bu da küresel izostearik asit pazarının büyümesini destekliyor.
Yağlayıcılar ve gresler endüstrisinin genel izostearik asit pazarında düşük bir paya sahip olması nedeniyle, artan madeni yağ ve gres endüstrisinin küresel izostearik asit pazarı üzerindeki etkisinin kısa vadede orta düzeyde olması bekleniyor.
Bununla birlikte, sürekli yenilikler ve yağlayıcılar ve gresler endüstrisindeki asidin çeşitli uygulamaları nedeniyle, endüstrideki izostearik asit talebinin diğer son kullanıcı endüstrilerinden daha hızlı artması beklenmektedir.
Bu faktörler nedeniyle, büyüyen madeni yağ ve gres endüstrisinin küresel izostearik asit pazarı üzerindeki etkisinin orta ve uzun vadede yüksek olacağı tahmin edilmektedir.


İZOSTEARİK ASİT UYGULAMALARI
Sentetik yağlayıcılar - İyi termal ve oksidatif stabiliteye sahip izostearat ester bazlı yağlar
Yağlayıcı katkı maddeleri - olduğu gibi ve sınırda yağlama ve temizleme sağlamak için izostearil amide türevlendirilmiştir
Kaplamalar - Endüstriyel kaplamalara esneklik ve dayanıklılık özellikleri kazandırın
Metal işleme - Koruyucu kaplamalar için iyi yüzey etkinliği ve haddeleme ve damgalama için termal stabilite
Kişisel bakım ürünleri - Kremlere ve losyonlara his ve doku kazandırmak için olduğu gibi ve izostearil alkole türetilmiştir.


İZOSTEARİK ASİT şu şekilde sınıflandırılır:
Bağlayıcı
Temizlik
Emülsifiye edici
Sürfaktan
CAS Numarası: 30399-84-9 / 2724-58-5
EINECS / ELINCS No: 250-178-0
COSING REF No: 77840
Chem / IUPAC Adı: Isooctadecanoic acid


İzostearik asit, 18 karbon atom zinciri içeren bir yağ asididir.
İzostearik asidin IUPAC adı oktadekanoik asittir.
Sarı bir çözeltidir ve kimyasal formülü C18H36O2'dir.
İzostearik asit, doymuş bir karbon çözeltisidir.
Et ürünlerinde ve bitkisel yağlarda doğal olarak bulunur.
İzostearik asidin moleküler kütlesi 284.48 g / mol'dür.
İzostearik asit birçok yağda çözünür ve emülgatör veya dağıtıcı olarak kullanılır.

İzostearik asit pazarının büyümesini sağlayan ana faktör, yağlayıcılar ve gresler endüstrisine olan talebin artmasıdır.
Ayrıca, kozmetik ürünlere olan talebin artması, çeşitli bölgelerdeki pazar büyümesini artırmaktadır.
Ayrıca, yapıştırıcılar, kaplamalar ve boyalar, çözücüler gibi son kullanımlardaki artış ve daha pek çoğu, pazarın büyümesi için itici güç görevi görüyor.
Bununla birlikte, son kullanıcı endüstrileri için yüksek maliyeti, pazarın büyümesi için bir sınırlama görevi görür.
Buna ek olarak, palmitik asit, laurik asit, stearik asit, miristik asit, oleik asit, hindistancevizi yağ asidi ve daha pek çoğu gibi piyasada daha düşük fiyatlarla bol miktarda bulunan ve pazar büyümesini engelleyen çok sayıda alternatif çözüm vardır. Sağlık ve hijyen konusunda halkın farkındalığının artması ve artan çevresel güvenlik düzenlemelerinin, pazar için büyüme fırsatları yaratan endüstriyel ve kurumsal kimyasalların büyümesini hızlandırması bekleniyor.

Pazar, uygulama, son kullanıcı ve bölge bazında bölümlere ayrılmıştır. Uygulamaya göre yapıştırıcılar, kaplamalar ve boyalar, apre maddeleri, sızdırmazlık malzemeleri, çözücüler, yüzey aktif maddeler ve viskozite ayarlayıcılar olarak sınıflandırılır.

Kullanım: İzostearik asit, oleik asidin doğal bir mineral katalizör ile reaksiyonu sonucu üretilen hafif dallı, sıvı bir yağ asididir   Bu reaksiyonda kimyasal katkı yoktur, izostearik asit ana yağ veya yağa% 100 dayanır.
İzostearik asit, olağanüstü stabiliteye sahip bir sıvı yağ asidi gerektiren uygulamalarda kullanılır: yağlayıcı durumunda termal stabilite, kozmetik bir formülasyon için koku stabilitesi ve uzun raf ömrü gereksinimleri olan ürünler için oksidasyon stabilitesi.
İzostearik asidin dallanma yapısı, dispersiyon gücünü de arttırır ve kozmetik ve endüstriyel uygulamalarda, yağlarda ve çözücülerdeki pigmentlerin ve mineral partiküllerin stabilizasyonu için kullanılır.

Eşanlamlı: 16-Metilheptadekanoik asit

CAS Numarası 2724-58-5

Uygulama
İzostearik asit (16-Metilheptadekanoik asit), metil dallı poli (hidroksialkanoatlar), biyo yüzey aktif maddeler ve gümüş nanopartiküllerin sentezinde kullanılır.

16-metilheptadekanoik asit, 16. pozisyonda bir metil grubu ile ikame edilmiş heptadekanoik asit (margarik asit) olan metil dallı bir yağ asididir.
İzostearik asit, dallı zincirli doymuş bir yağ asidi, uzun zincirli bir yağ asidi ve bir metil dallı yağ asididir.
Bir heptadekanoik asitten türemiştir.


İzostearik asit
İzooktadekanoik asit
16-METİLHEPTADEKANOİK ASİT
2724-58-5
30399-84-9
UNII-LZM5XA0ILL
16-metil margarik asit
16-metil-heptadekanoik asit
Heptadekanoik asit, 16-metil-
LZM5XA0ILL
EINECS 220-336-3
CHEBI: 84896
Prisorine 3509
(+) - İzostearik asit
16-metilmargarik asit

İzostearik Asit: Büyük Potansiyelli Eşsiz Bir Yağ Asidi
Sophie C.C. Wiedemann Pieter C.A. Bruijnincx Bert M. Weckhuysen
Kitap Editörleri: Fabrizio Cavani Stefania Albonetti Francesco Basile Alessandro Gandini


Bitkisel yağlar ve hayvansal yağlar, kimyasalların ve bileşenlerin üretimi için önemli ve yerleşik hammaddelerdir.
150 yıldan daha uzun bir süre önce ortaya çıktığı andan itibaren, oleokimya endüstrisi ölçek ve çeşitlilik bakımından büyümüş ve kimya endüstrisinin önemli bir dalı haline gelmiştir.
Yenilenebilir ve sürdürülebilir endüstriyel uygulamalara artan vurgu ile oleokimya, fosil kaynaklı ürünlere alternatifler geliştirmenin bir yolu olarak yeni bir ivme kazandı.
Bu bölüm, oleokimyadaki son araştırmaların bir örneği olarak izostearik asit üretiminde katalizin ve katalizör gelişiminin rolünü gözden geçirmektedir.
Oleokimya endüstrisinin kısa bir geçmişi ile başlayarak, izostearik asit ve diğer dallı yağ asitlerinin gelişimini izliyoruz.
İzostearik asidin özel özellikleri, standart yağ asitlerine erişilemeyen uygulamalarda kullanılmasıyla gösterilmiştir.
Son olarak, zeolit ​​katalizindeki en son gelişmeleri sunuyoruz; Bu yeni yollarla elde edilen verimlerdeki ve seçiciliklerdeki adım değişikliği, uygun katalizör tasarımının oleokimyasallar için önemli yeni pazarlar ve uygulamalar açmak için getirebileceği potansiyeli göstermektedir.


ISO STEARİK ASİT
Güvenlik Bilgi Formu
İzostearik asit

UYGULAMALAR
Kaplamalar, Boyalar ve Mürekkepler
Yapıştırıcılar
Tüketici ürünleri
Esterler
Sürfaktanlar
Madeni Yağlar, Sıvılar ve Petrol Sahası
Sanayi
Kişisel Bakım
Makyaj malzemeleri
Esterler
Saç Bakımı
Cilt bakımı
Sürfaktanlar

Fonksiyonlar
Emülgatörler
Yayma Ajanları
Yüzey Aktif Maddeler / Deterjanlar

Uygulamalar
Banyo, Duş ve Sabunlar
Antiperspiranlar ve Deodorantlar
Güneş'ten sonra
Vücut bakımı
Göz rengi
Yüz / Boyun Cilt Bakımı
Yüz Rengi
Saç rengi
Dudak Rengi
Tıraş / Tüy Alma
Güneş koruması
Yeşil Kimlik Bilgileri

İzostearik Asit Anahtar Pazar Segmentleri:
Uygulamaya Göre
Yapıştırıcılar
Kaplamalar ve boyalar
Bitirme ajanları
Mastikler
Çözücüler
Sürfaktanlar
Viskozite ayarlayıcılar
Son Kullanıcıya Göre
Kimyasal Esterler
Kişisel Bakım
Yağlayıcılar ve Gresler


Kozmetik ve Kişisel Bakım Segmentinden Artan Talep
İzostearik asit, oleik asidin diğer doğal mineral katalizörlerle reaksiyona sokulmasıyla üretilen yağ asididir.
Hafif dallı ve berrak sarı renktedir.
Cilt bakımı, saç bakımı, güneş koruma kremi, dudak boyası kozmetikleri, banyo ve duş ürünleri ve sıvı sabunlar gibi kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin üretiminde kilit bir bileşen olarak izostearik asidin artan talebi, izostearik pazarın ilerlemesini sağlıyor.
İzostearik asit, koku stabilitesi, termal stabilite ve ultraviyole ışınlarına dayanıklılık gibi üstün özelliklere sahiptir.
Bu özellikler nedeniyle, kozmetik ve kişisel bakımdaki izostearik asit talebinin tahmin döneminde artması muhtemeldir.
Küresel kozmetik ve kişisel bakım endüstrisinin tahmin döneminde% 4'ün üzerinde bir YBBO'da büyümesi bekleniyor.
Bu nedenle, izostearik asit talebinde artış olacak ve bu nedenle tahmin döneminde pazarını canlandıracaktır.
İzostearik asit için yukarıda belirtilen tüm faktörlerden dolayı, pazarının tahmin dönemi içinde hızla büyümesi beklenmektedir.

Asya-Pasifik bölgesinin tahmin döneminde izostearik asit pazarına hakim olması bekleniyor. Hindistan ve Çin gibi ülkelerde kozmetik ve kişisel bakım, metil esterler ve yağlayıcılar ve gresler gibi çeşitli son kullanıcı endüstrilerinden gelen talebin artması nedeniyle, bölgede izostearik asit talebi artmaktadır.
İzopropil izostearat, izostearil izostearat, sorbitan izostearat, etil izostearat, gliserol monoizostearat, tri-izostearin ve trimetilopropan tri-izostearat gibi izostearik asitlere dayalı çeşitli kimyasal esterler vardır.
Bu kimyasal esterler, kozmetik ve kişisel bakım endüstrisinde yapışma, dispersiyon, çözündürücü, yumuşatıcı, pigment destekleyiciler, etkili çözücü, plastikleştirici ve su itici gibi çeşitli işlevlere sahiptir. Bu geniş işlev yelpazesi sayesinde, bölgedeki pazarını iten izostearik asit talebi artmaktadır.
İzostearik asit ayrıca nemlendirici kremler, cilt kremleri, güneş kremi preparatları, losyonlar ve duş jeli formülasyonlarında izostearik asit yumuşatıcı görevi görerek ciltteki nemi yenileyerek bölgedeki ürün talebini artırdığı için yaygın olarak kullanılmaktadır.
Ayrıca izostearik asit, yağlayıcı ve gres endüstrisinde sentetik yağlayıcılar, korozyon önleyiciler ve alkild reçineleri üretiminde kullanılır.
Petrokimyasal ürünlerin ürettiği toksik ajanların neden olduğu potansiyel zarar nedeniyle biyo bazlı ürünlerle ilgili artan tüketici bilinci ve artan doğal ürün talebi, tahmin döneminde izostearik asit pazarının büyümesi için kazançlı fırsatlar sunması muhtemeldir.
Asya-Pasifik sentetik madeni yağlar pazarının tahmin dönemi boyunca% 3'ün üzerinde bir YBBO ile büyümesi bekleniyor.
Bu, izostearik asit talebini artıracak ve böylece tahmin döneminde pazarını ilerletecektir.
Yukarıda belirtilen faktörler, hükümet desteği ile birleştiğinde, tahmin dönemi boyunca izostearik asit için artan talebe katkıda bulunmaktadır.


Avrupa'daki izostearik asit pazarı, kişisel bakım ve kozmetik endüstrilerinden gelen artan talep nedeniyle büyümektedir.
Kişi başına artan tüketim ve artan kozmetik ürün ihracatı, bölgedeki izostearik asit talebini körüklüyor.

 Avrupa'daki izostearik asit pazarı, kişisel bakım ve kozmetik endüstrilerinden gelen artan talep nedeniyle büyümektedir.
Kişi başına artan tüketim ve artan kozmetik ürün ihracatı, bölgedeki izostearik asit talebini körüklüyor.


GÖRÜNÜM
Renksiz ila açık sarı viskoz sıvı

FONKSİYON
İzostearik asit, cildin doğal nemini yenilemesine yardımcı olan pürüzsüz, kuru hissi veren bir yumuşatıcı görevi görür.
Ayrıca, nötralize edildiğinde İzostearik Asit, suda yağın hazırlanmasında kullanılan, düşük viskoziteli emülsiyon sistemlerinde son derece etkili ve kararlı bir yardımcı emülgatör görevi görür.
Stearik asit yerine bir formülasyona dahil edildiğinde, yağlı hissi yağsız bir hisse indirir.
İzostearik Asit uygulamaları arasında cilt kremleri, losyonlar, nemlendirici kremler, renkli kozmetikler, güneş koruyucu preparatlar ve duş jeli formülasyonları bulunur.

İzostearat veya (+) - izostearik asit olarak da bilinen 16-metilheptadekanoik asit, uzun zincirli yağ asitleri olarak bilinen bileşikler sınıfının bir üyesidir.
Uzun zincirli yağ asitleri, 13 ila 21 karbon atomu içeren alifatik kuyruğu olan yağ asitleridir.
Bu nedenle, 16-metilheptadekanoik asit, bir yağ asidi lipit molekülü olarak kabul edilir.
16-metilheptadekanoik asit pratikte çözünmez (suda) ve zayıf asidik bir bileşiktir (pKa'sına göre).
Hücre içinde, 16-metilheptadekanoik asit esas olarak membranda bulunur (logP'den tahmin edilmektedir).
Hücre dışı alanda da bulunabilir. 16-Metilheptadekanoik asit, hayvansal gıdalarda bulunur.
16-Metilheptadekanoik asit etlerde, karaciğerde ve yağda bulunur.
C18H36O2.


Kişisel bakım ürünlerine yönelik izostearik asit uygulamaları arasında cilt bakımı, saç bakımı, sıvı sabunlar, banyo ve duş ürünleri, güneş koruyucu kremler ve dudak rengi kozmetikler bulunur.
İzostearik asit bileşeni, üretilen kişisel bakım ürününün türüne bağlı olarak temizlik maddeleri, yumuşatıcı veya emülgatör görevi görür.
Giderek artan sağlık endişesi ile birlikte biyo-içerik esaslı ürünler hakkında artan tüketici bilincinin de tahmin dönemi boyunca izostearik asit pazarını büyütmesi bekleniyor.
Petrokimyasal ürünlerin ürettiği toksik ajanların kullanımından kaynaklanan potansiyel zarar nedeniyle artan doğal ürün talebi, izostearik asit kullanımına yol açmıştır.
Kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinde kullanılan çok sayıda kimyasal ester türevini içerir.
Bu faktörün aynı zamanda izostearik asit pazarını da yönlendirmesi bekleniyor.
İzostearik asit bazlı kimyasal esterler arasında izostearil izostearat, izopropil izostearat, gliserol monoizostearat, tri-izostearin, pentaeritritil tetraizostearat, sorbitan izostearat, etil izostearat ve trimetilolpropan tri-izostearat yer alır.
Bu kimyasal esterler, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde işlev görürler; dispersiyon, yapışma pigmenti arttırıcılar, çözücü, yumuşatıcı, etkili çözücü, plastikleştirici ve su iticiyi içerir.
İzostearik asit ayrıca biyo-yağlayıcı üretiminde hammadde olarak kullanılır.
Sınırlı arz nedeniyle izostearik asidin yüksek fiyatının, pazara giriş için büyük bir zorluk oluşturması bekleniyor.

İzostearik asit, benzersiz bir yağ asididir.
İzostearik asit, stearik asidin en iyi performans özelliklerini oleik asidin en iyi özellikleriyle birleştirir.
İzostearik asit, mükemmel ısı ve koku stabilitesi sağlayan tamamen doymuş, dallanmış yağ asididir.
Oleik asit gibi, İzostearik asit oda sıcaklığında berrak ve sıvıdır.

EC / Liste no .: 220-336-3
CAS no .: 2724-58-5
Mol. formül: C18H36O2
16-metilheptadekanoik asit


EC / Liste no .: 250-178-0
CAS no .: 30399-84-9
Mol. formül: C18H36O2


İzooktadekanoik asit


IUPAC isimleri
16-metilheptadekanoik asit
2-metilheptadekanoik asit
İzooktadekanoik asit
izooktadekanoik asit
İzooktadekanoik asit
izooktadekanoik asit
İzostearik asit, ISAC

www.atamankimya.com
info@atamankimya.com
Tel: 0090216577 10 10

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.