LAURETH-12

CAS Numarası: 3056-00-6 / 9002-92-0
EINECS / ELINCS: 221-286-5

Laureth-12'nin açıklaması:
• Laureth-12, US EPA Yöntemleri 1622 ve 1623 ile kullanılan elüsyon tamponunda önemli bir bileşendir: Filtrasyon/IMS/FA ile Suda çözünür.
• Laureth-12, numune alma kapsülünün zar yüzeyinden durulanmasına yardımcı olur.
Laureth-12, şampuanlar, duş ürünleri, köpük banyoları, sıvı el sabunları ve diğer kişisel bakım temizleyicileri için bir çözücüdür.
Laureth-12, tüy dökücüler, temizleyici kremler ve losyonlar için etkili bir emülgatördür.

Laurenth-12'nin GÖRÜNÜŞÜ:
Hafif kokulu berrak renksiz ila sarımsı sıvı

Laureth-12'nin FONKSİYONLARI:
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, laureth bileşenleri çeşitli banyo, göz, yüz, saç, temizlik ve güneş koruyucu ürünlerinin formülasyonunda kullanılmaktadır.
Laureth-12'ler ayrıca kütikül yumuşatıcılarda, deodorantlarda ve nemlendirici ürünlerde kullanılır.

Laureth-12 Eşanlamlılar
Laureth 12; Unicol LA2T; Kimyasal L-12; Polioksetilen C12-C14 Eter; T/N Procol LA-12; PEG-12 Lauril Eter

Laureth-12 DEPOLAMA
Laureth-12'yi ışık ve nemden korunan kapalı bir kapta saklayın.
Laureth-12'yi serin, kuru ve iyi havalandırılmış bir alanda saklayın.

Laureth-12 Açıklama: Kozmetik formülasyonlar için katı emülgatör.
CAS: 3056-00-6, 9002-92-0
INCI Adı: Laurenth-12

Laureth-12 Özellikleri:
-Görünüm @ 25°C: Yumuşak beyaz katı
-Renk (apha ölçeği): 100 Maksimum
-pH (%5 SOLN.): 5.0-6.5
-Nem: Maksimum %1.0
-Asit değeri: 1.0 Maksimum
-Hidroksil değeri: 73-83
-Bulut noktası %1 °C: 94-100

Laureth-12 Özellikleri/Faydaları
-Yüksek viskoziteli ve mükemmel köpürme özelliklerine sahip kişisel bakım temizleme ürünleri geliştirmek için çeşitli betainler, sülfosüksinatlar, amidler ve amin oksitlerle kolayca formüle edilir
-Düşük renk
-İlave formaldehit yok
-çözünürleştirici

Laureth-12 Uygulamaları
-Vücut Yıkayıcıları
-Yüz Temizleyiciler
-El sabunu
-Samimi Temizleyiciler
-Hafif Temizleyiciler
-Şampuan
-Tıraş Ürünleri

Laureth-12 Depolama:
Sıkıca kapatılmış kaplarda paketleyin.
Konteynırı sıkıca kapalı tutun.
Kuru, serin bir yerde saklayın ve nemden koruyun.

Laureth-12 Nedir?
Laureth bileşenleri (Laureth-1, Laureth-2, Laureth-3, Laureth-5, Laureth-6, Laureth-7, Laureth-8, Laureth-9, Laureth-10, Laureth-11, Laureth-12, Laureth- 13, Laureth-14, Laureth-15, Laureth-16, Laureth-20, Laureth-21, Laureth-25, Laureth-30, Laureth-38, Laureth-40, Laureth-50) lauril alkolün polioksieterleridir.
Addaki sayı, moleküldeki ortalama etilen oksit birimi sayısını gösterir.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, Laureth bileşenleri çeşitli banyo, göz, yüz, saç, temizlik ve güneş koruyucu ürünlerinin formülasyonunda kullanılmaktadır.
Kütikül yumuşatıcılarda, deodorantlarda ve nemlendirici ürünlerde de kullanılırlar.

Laureth-12 neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
Laureth bileşenleri için aşağıdaki işlevler bildirilmiştir.

Sürfaktan - temizleme maddesi: Laureth-16, Laureth-20, Laureth-21, Laureth-25, Laureth-30, Laureth-38, Laureth-40
Sürfaktan - emülsifiye edici ajan: Laureth-1, Laureth-2, Laureth-3, Laureth-5, Laureth-6, Laureth-7, Laureth-8, Laureth-9, Laureth-10, Laureth-11, Laureth-12, Laureth -13, Laureth-14, Laureth-15, Laureth-16, Laureth-50
Sürfaktan - çözündürücü ajan: Laureth-20, Laureth-21, Laureth-25, Laureth-30, Laureth-38, Laureth-40

Laureth-12 ile ilgili Bilimsel Gerçekler:
Laureth bileşenleri, etilen oksidin lauril alkol ile reaksiyona sokulmasıyla üretilir.
Sayısal gösterim, moleküldeki tekrarlayan etilen oksit birimlerinin ortalama sayısını belirtir.
Laureths'in sayısal değeri arttıkça, bileşenin viskozitesi beyaz, mumsu katılar haline gelene kadar artar.

Laureth-12'nin Özellikleri:
Kompozisyon: Lauril Alkol Polieter
Görünüm: 25 ºC'de beyaz, mumsu katı

Laureth-12'nin İşlevi:
O/W emülgatör, emülsiyon oluşumunu sağlayan bileşen.
Emülsiyon, su fazı ile yağ fazının birleştirilmesi (karıştırılması) ile oluşturulan fizikokimyasal bir formdur.
Kozmetik emülsiyon örnekleri kremler, losyonlar, losyonlardır.
Anyonik yüzey aktif maddelerle karışım halinde köpüğü stabilize eden ve kalitesini artıran köpürtücü madde.
Anyonik yüzey aktif maddeler içeren yıkama müstahzarlarında, karışık miseller adı verilen oluşumu sayesinde bir reoloji değiştirici görevi görür (yani kıvamı artırır).

Laureth-12 Kozmetik kullanımları
Yıkama maddesi - cilt ve saç yüzeyindeki kirleri giderir.

Laureth-12 Güvenlik
Güvenlik
Laureth-12 bileşeni kozmetik ürünlerde kullanım için güvenlidir.
Kozmetik ürünlerde madde kullanımına ilişkin herhangi bir kısıtlama yoktur.

Laureth-12 Saf madde güvenliği
Laureth-12 için kimyasal düzenlemelere göre tehlikeli madde olarak sınıflandırma yok

3056-00-6 cas kayıt numarasına sahip Laureth-12, IUPAC adına 2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-]] sahiptir. [2-(2-dodekoksietoksi)etoksi]etoksi]etoksi]etoksi]etoksi]etoksi]etoksi]etoksi]etoksi]etoksi]etanol.

Ayrıca aşağıdaki verileri moleküler yapıya dönüştürebilirsiniz:
(1) Kurallı Gülümsemeler: CCCCCCCCCCCCOCCOCCOCCOCCOCCOCCOCCOCCOCCOCCOCCOCCOCO
(2)InChI: InChI=1S/C36H74O13/c1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-13-38-15-17-40-19-21-42-23 -25-44-27-29-46-31-33-48-35-36-49-34-32-47-30-28-45-26-24-43-22-20-41-18-16 -39-14-12-37/h37H,2-36H2,1H3
(3)InChIKey: WMPGRAUYWYBJKX-UHFFFAOYSA-N

INCI adı: LAURETH-12
N ° EINECS / ELINCS: 221-286-5
Laureth-12 Sınıflandırması: Etoksile bileşik

Laureth-12'nin fonksiyonları (INCI)
Emülsifiye edici ajan: Ara yüzey gerilimini (su ve yağ) değiştirerek karışmayan sıvılar arasında yakın karışımların oluşumunu destekler.
Sürfaktan: Kozmetiklerin yüzey gerilimini azaltır ve kullanım sırasında ürünün homojen dağılımına katkıda bulunur.

LAURETH-12 şu şekilde sınıflandırılır:
-emülsifiye edici
-Yüzey aktif madde

Laureth-12 25°C'de Görünüm: Yumuşak beyaz katı
Renk (apha ölçeği): 100 Maksimum
pH (%5 SOLN.): 5.0-6.5
Nem: %1,0 Maksimum
Asit değeri: 1.0 Maksimum
Hidroksil değeri: 73-83
Bulutlanma noktası %1 °C: 94-100

Laureth-12 Kullanım Talimatları
EPA Yöntemleri 1622 ve 1623 için Elüsyon Tamponu
• 10 mL Laureth-12 solüsyonu
• 10 mL 1 M Tris, pH 7.4
• 2 mL 0,5 M Etilendiamin Tetraasetik Asit (EDTA), 2 Na, pH 8.0 (aşağıya bakınız)
• 150 µL Köpük Önleyici A

Laureth-12 Solüsyonunun Hazırlanması
10 g Laureth-12 tartın ve mikrodalga veya sıcak plaka kullanarak 90 mL reaktif su içinde çözün.
10 mL'lik kısımlar halinde steril şişelere dağıtın ve 2 aya kadar oda sıcaklığında veya bir yıla kadar dondurucuda saklayın.

1 M Tris'in Hazırlanması, pH 7.4
121,1 g Tris'i 700 mL reaktif suda eritin ve 1 N HCL veya NaOH kullanarak pH'ı 7,4'e ayarlayın.
Reaktif suyla 1000 mL'lik son hacme seyreltin ve son pH'ı ayarlayın.
0,2 µm'lik bir zardan steril plastik bir kaba filtre ile sterilize edin ve oda sıcaklığında saklayın.

0,5 M EDTA, 2 Na, pH 8.0 hazırlanması
186.1 g EDTA, sodyumdihidratı 800 mL reaktif suda eritin ve 6 N HCL veya NaOH kullanarak pH 8.0'a ayarlayın.
Reaktif suyla 1000 mL'lik son hacme seyreltin ve 1 N HCL veya NaOH kullanarak son pH'ı ayarlayın.

Laureth-12'nin Hazırlanması
1. 10 mL'lik bir Laureth-12 çözeltisinin içeriğini 1000 mL'lik dereceli silindire ekleyin.
Deterjanın tamamen aktarılmasını sağlamak için flakonu birkaç kez durulayın.
2. 10 mL Tris solüsyonu, pH 7.4 ekleyin; 2 mL EDTA solüsyonu, pH 8.0; ve dereceli silindire 150 µL Köpük Önleyici A.
3. Çözeltiyi reaktif su ile 1000 mL'lik son hacme getirin.
Tampon opak bir görünüme sahip olacaktır.

İnci adı: Sodyum lauret-12 sülfat
Fransızca adı: Sodyum Laureth-12 Sülfat
CAS numarası: 9004-82-4
EC numarası: 266-192-5
Diğer adlandırmalar: Sodyum lauret-12 sülfat

CAS Numarası: 3056-00-6 / 9002-92-0
EINECS/ELINCS No: 221-286-5
COSING REF No: 76933
Kimyasal/IUPAC Adı: 3,6,9,12,15,18,21,24,27,30,33,36-Dodecaoxaoctatetracontan-1-ol

laureth-12
3,6,9,12,15,18,21,24,27,30,33,36-Dodecaoxaoctatetracontan-1-ol
3056-00-6
PEG-12 Lauril eter
EINECS 221-286-5
SCHEMBL8820699
Dodesil dodeka(oksietilen) eter
DTXSID50184647
Polioksietilen (12) lauril eter
Polietilen glikol 600 lauril eter
ÇİNKO150388634
dodeka-etilen glikol monododesil eter
2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-(2-dodekoksietoksi)etoksi]etoksi]etoksi]etoksi]etoksi]etoksi]etoksi ]etoksi]etoksi]etoksi]etanol
3,6,9,12,15,18,21,24,27,30,33,36-Dodecaoxaoctatetracontan-1-ol
2-dodekoksietanol (peg-12)
lipokol L-12
peg-12 lauril eter
poli(oksi-1,2-etandiil), a-dodesil-.omega.-hidroksi- (12 mol EO ortalama molar oran)
polietilen glikol (12) lauril eter
polietilen glikol (12) monolauril eter
polioksietilen (12) lauril eter
polioksietilen (12) monolauril eter

Eş anlamlı:
Laureth-12;PEG-12 Lauril eter;Polietilen glikol 600 lauril eter;Polioksietilen (12) lauril eter
3,6,9,12,15,18,21,24,27,30,33,36-Dodecaoxaoctatetracontan-1-ol

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.