LAURİL BETAİN

LAURİL BETAİN

CAS numarası: 683-10-3
Moleküler Formül: C16H33NO2
Molekül Ağırlığı: 271.44

Sebzelerden elde edilen lauril betain, ilk olarak şeker pancarı özütü olarak keşfedilen berrak veya açık sarı bir sıvıdır.
Lauril betain, genellikle saç ve cilt kremi olarak kabul edilen hafif bir yüzey aktif maddedir (veya yüzey aktif maddedir).
Lauril betain hafif bir bileşendir ve cilt ve saç bakım özelliklerine sahiptir, bu da onu ürünlerde kullanmak için mükemmel bir bileşen haline getirir.
Lauril betain bir saç ve cilt kremi, şampuan, duş jeli veya herhangi bir temizleyici ile iyi çalışan hafif bir yüzey aktif maddedir (yüzey aktif madde).
Lauril betain hafif bir bileşendir ve cilt ve saç bakım özelliklerine sahiptir, bu onu ürünlerde kullanmak için mükemmel bir bileşen yapar.
Lauril betain bir saç ve cilt kremi, hafif bir yüzey aktif maddedir (yüzey aktif madde) ve şampuan, duş jeli veya herhangi bir temizlik ürününde iyi çalışır.

Lauril betain, yağı sudan ayırmaya yardımcı olarak şampuan ve sabunlarda faydalı hale getirir.
Lauril betain, diğer bazı yüzey aktif maddelerden daha doğal ve yumuşak kabul edildiğinden şampuan, duş jeli ve cilt temizleyicileri gibi organik ve doğal kozmetiklerde genellikle bir yüzey aktif madde olarak kullanılır.
Birçok doğal kozmetik şirketi, ürünlerine sodyum lauril sülfat (SLS) adı verilen belirli bir yüzey aktif maddeye alternatif olarak lauril betain ekler.
Lauril betain suda veya yağda kolayca çözünür ve cildin yumuşak kalmasını sağlarken ürünlerin yağı ve kiri kesmesini kolaylaştıran zengin bir köpük oluşturmaya yardımcı olur.
Sebzelerden elde edilen lauril betain, ilk olarak şeker pancarı özütü olarak keşfedilen, kullanılan berrak veya açık sarı bir sıvıdır.
Lauril betain, genellikle saç ve cilt kremi olarak kabul edilen hafif bir yüzey aktif maddedir.

Lauril betain iyi bir yıkama ve köpürme etkisine sahiptir.
Lauril betain, iyi uyumluluğa sahip yüzey aktif maddeler olarak yaygın olarak kullanılabilir.
Lauril dimetilaminoasetik asit betain, (Karboksilatometil)dodesildimetilamonyum şampuan, duş jeli, sabun, deterjan ve diğer bazı kimyasal ürünler için önemli bir hammaddedir.
Lauril-Betaine, iyi bir yumuşak, antistatik, dağılma, dezenfeksiyon yeteneklerine sahiptir.
Bu ürün elyaf, kumaş yumuşatıcı, harmanlayıcı yün durulama maddesi malları olarak kullanılabilir.

Lauril betain, şampuan, köpük banyosu, yüz temizleyici vb. gibi kişisel yıkama ürünleri üretmek için kullanılabilir.
Lauril betain özellikle bebek şampuanı, bebek köpüğü ve bebek cilt bakım ürünlerinde kullanıma uygundur.
Saç ve cilt bakım formülasyonlarında Lauril betain mükemmel bir yumuşak saç kremidir.
Lauril betain, sebzelerden elde edilen berrak veya açık sarı bir sıvıdır.
Lauril betain genellikle şampuan, duş jeli ve cilt temizleyicileri gibi organik, doğal, vegan, sıfır atık veya plastik içermeyen kozmetiklerde yüzey aktif madde olarak kullanılır.
Lauril betain Antistatik, Sürfaktan, Saç bakım, Cilt bakım, Temizleme özelliklerine sahiptir.
SLS'den farklı olarak, lauril betain çok daha güvenli, daha nazik olarak kabul edilir ve aslında iyiliği yok etmek yerine cildi ve saçı beslemeye yardımcı olabilir.

Lauril betain mükemmel bir viskozite oluşturucu ve jelleştirici ajandır.
Lauril betain sert su toleransına sahiptir ve sert ve yumuşak suda eşit derecede iyi köpürmeye izin verir.
Lauril betain, yüksek elektrolitli çözeltilerde stabildir ve diğer yüzey aktif maddelerin bu sistemlerde çözülmesine yardımcı olacaktır.
Lauril betain asidik ve alkali koşullarda da stabildir, asit ortamda katyonik ve alkalide anyonik olarak işlev görür.
Lauril betain hafif bir amfoterik yüzey aktif maddedir ve anyonik, katyonik ve iyonik olmayan yüzey aktif maddelerle uyumludur.
Lauril betain cilt ve saç bakım özelliklerine sahiptir ve mükemmel, sabit köpük oluşturur.
Sebzelerden elde edilen lauril betain, suda veya yağda kolayca çözünen ve ürünlerin yağ ve kiri kesmesini kolaylaştıran zengin bir köpük oluşturmaya yardımcı olan berrak veya açık sarı bir sıvıdır.
Lauril betain, kirleri temizleme, temizleme formüllerini kalınlaştırma ve köpüğü stabilize etme kabiliyeti nedeniyle temizlik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan bir yüzey aktif maddedir.

Özellikler:
-mükemmel emülsiyonlaştırma, dağıtma, köpürme, köpük stabilize etme, antistatik, çözme, ıslatma, nüfuz etme yetenekleri.
-Hafif yüzey aktif madde.
-Diğer yüzey aktif maddelerin tahrişini azaltabilir.
-Sert suya dayanıklılık.
-Mükemmel uyumluluk.

Bir amfoterik yüzey aktif madde olarak Lauril betain (LB), hem pozitif hem de negatif yükler taşır ve nanopartiküller ve yardımcı yüzey aktif maddeler ile elektrostatik etkileşim yoluyla kararlı köpük üretebilmelidir.
Lauril betain hafif bir bileşendir ve cilt ve saç bakım özelliklerine sahiptir, bu onu kişisel bakım ürünlerinde kullanmak için mükemmel bir bileşen yapar.
Lauril betain bir saç ve cilt kremi, hafif bir yüzey aktif maddedir (yüzey aktif madde) ve şampuan, duş jeli veya herhangi bir temizlik ürününde iyi çalışır.
Sebzelerden elde edilen lauril betain, ilk olarak şeker pancarı özütü olarak keşfedilen berrak veya açık sarı bir sıvıdır.
Lauril betain, genellikle saç ve cilt kremi olarak kabul edilen hafif bir yüzey aktif maddedir (veya yüzey aktif maddedir).

Yüzey aktif maddeler kısmen suda ve kısmen yağda çözünür, bu da yağın ve suyun dağılmasını sağlar.
Lauril betain ayrıca köpüğün kalitesini ve stabilitesini artırarak, yağ ve kirden daha kolay geçmesini sağlayarak kalın bir köpük oluşturmaya yardımcı olur.
Sürfaktanlar, suyu yağ ve kirle karıştırarak cildinizi ve saçınızı temizlemeye yardımcı olur, böylece yıkanabilir.
Bu bakımdan deterjan (sabun) görevi görürler ve bu nedenle banyo ürünlerinde, cilt temizleyicilerinde ve şampuan, saç kremi ve sprey gibi saç bakım ürünlerinde bulunurlar.

Lauril betain, alkollü bir bileşen olarak lauril alkol (1-dodekanol) içerir.
Betainler, moleküler yapılarında hem pozitif hem de negatif yüke sahip organik bileşiklerdir (amfoterik yüzey aktif maddeler); bu nedenle dışarıdan yüklenmezler.
Lauril betain hafif bir amfoterik yüzey aktif maddedir ve anyonik, katyonik ve iyonik olmayan yüzey aktif maddelerle uyumludur.
Lauril betain cilt ve saç bakım özelliklerine sahiptir ve mükemmel, sabit köpük oluşturur.
Sebzelerden elde edilen lauril betain, suda veya yağda kolayca çözünen ve ürünlerin yağ ve kiri kesmesini kolaylaştıran zengin bir köpük oluşturmaya yardımcı olan berrak veya açık sarı bir sıvıdır.

Amfoterik yüzey aktif cisimleri, aynı molekülde ikili fonksiyonel gruplara (hem asidik hem de bazik gruplar) sahiptir.
Lauril betainler, suda yüksek çözünürlüğe sahip, ancak çoğu organik çözücüde zayıf çözünürlüğe sahip polar çözücülerdir.
Lauril betainler elektriksel olarak nötrdür ancak sulu bir çözeltide farklı atomlar üzerinde pozitif ve negatif yükler taşır.
pH değerinin bileşimine ve koşullarına bağlı olarak, maddeler anyonik veya katyonik özelliklere sahip olabilir.
Asitlerin varlığında hidrojen iyonlarını kabul edecekler, ancak pH'ı dengeleyen bazların varlığında çözeltiye hidrojen iyonları bağışlayacaklar. Bu tür eylemler, pH değişikliğine direnen tampon çözeltiler oluşturur.
Deterjan kabiliyetinde, çözeltinin pH'ına göre yüklerini değiştiren amfoterik yüzey aktif cisimleri, hem hidrofilik hem de hidrofobik özellikler uygulayan bir yüzey hareketi yoluyla köpürme, ıslatma ve deterjan özelliklerini etkiler.
Biyokimyada amfoterik yüzey aktif madde, arındırıcı, temizleyici ve antimikrobiyal etkiler için deterjan olarak kullanılır.
Alkilbetainler ve aminooksitler amfoterik yüzey aktif maddelerdir.

Özellikler:
-Anyonik, katyonik, noniyonik ve diğer amfoterik yüzey aktif maddelerle iyi uyumluluk.
-İyi yumuşaklık, zengin ve stabil köpük.
-Mükemmel dekontaminasyon, şartlandırma, antistatik performans, viskozitenin iyi ayarlanması.
-Lauril betain, çok çeşitli pH değerlerinde stabil kalır ve cilt ve göz için düşük tahriş.
-Şampuana eklenen Lauril betain diğer aktif maddelerle uyumludur ve bariz bakım ve koyulaştırıcı etkiler ortaya çıkarır.

Ürün Özellikleri:
- 240-320g kostikte alkaliye, yüksek sıcaklığa dayanıklı, hızlı ıslanma ve penetrasyon
-uzun ömürlü kumaşın parlaklığını artırabilir
-Bu ürün diğer güçlü alkali ortamlar için penetrant olarak kullanılabilir.

Yüzey aktif maddeler kısmen suda çözünür ve kısmen yağda çözünür, yağın ve suyun dağılmasına izin verir.
Lauril betain ayrıca zengin bir köpük oluşturmaya yardımcı olur, köpüğün kalitesini ve stabilitesini iyileştirerek yağı ve kiri kesmesini kolaylaştırır.
Lauril betain, sebzelerden elde edilen berrak veya açık sarı bir sıvıdır.
Lauril betain ilk olarak şeker pancarından ekstrakte edildiğinde keşfedildi.

Kimyasal terimlerle, lauril betain bir zwitterion veya bir iç tuzdur.
Lauril betain, C16H33ClNNaO2 moleküler formülüne sahiptir ve laurilbetain, laurildimetil betain, laurildimetilbetain ve sodyum dodesildimetilbetain dahil olmak üzere birçok başka adla bilinir.
Lauril betainler CAS numarası 683-10-3'tür.

Lauril betain genellikle bir yüzey maddesi veya yüzey aktif madde olarak kullanılır.
Sürfaktanlar, iki sıvı arasındaki veya bir sıvı ile bir katı arasındaki yüzey gerilimini azalttığı için birçok kişisel vücut bakım ürününde kullanılan ve cildinizdeki kiri, makyajı, kirliliği, cilt yağlarını ve yağları temizlemenizi sağlayan bileşiklerdir.

Laryl Betaine nazik bir yüzey aktif maddedir, cildi ve saçı besler, bu nedenle şampuanların, duş jellerinin ve herhangi bir cilt temizleme ürününün etkili bir bileşenidir.
Lauril betain, köpüğün kalitesini ve stabilitesini artırır.
Lauril Betaine ağırlıklı olarak şampuanlarda, kişisel bakım ürünlerinde ve duş jellerinde kullanılmaktadır.

KULLANIMI:
Antistatik: Bir yüzeydeki elektrik yükünü nötralize ederek statik elektriği azaltır
Temizleme Maddesi: Temiz bir yüzeyin korunmasına yardımcı olur
Saç kremi: Saçı yönetilebilir, esnek, yumuşak ve parlak bırakır ve/veya hacim, hafiflik ve parlaklık verir
Cilt bakım maddesi: Cildi iyi durumda tutar
Sürfaktan: Kozmetiklerin yüzey gerilimini azaltır ve kullanım sırasında ürünün homojen dağılımına katkıda bulunur.
antistatik madde, saç bakım maddesi, cilt bakım maddesi - çeşitli; yüzey aktif madde - temizlik maddesi, yüzey aktif madde - köpük güçlendirici, viskozite arttırıcı madde - sulu, antistatik, temizleme, saç bakım, cilt bakım ve yüzey aktif madde

Lauril betain, protein denatüre edici etkiye sahip N-dodesil-N,N-dialkanol amin'den türetilen amfoterik bir yüzey aktif maddedir.
Lauril betain esas olarak şampuan, kişisel hijyen ürünleri ve petrol sahası kimyasallarında kullanılır.
lauril betain bir cilt bakım maddesidir.
Saç bakımında antistatik bakım maddesi ve köpük güçlendirici olarak kullanılır.

Kozmetik kullanım: Yüksek köpük kabiliyeti ve iyi köpük stabilitesi ile cilt ve göz için düşük tahriş.
-Sert suda iyi stabilite.
-Şampuanlamadan sonra kuru dokunma olmaz.
-Diğer yüzey aktif maddelerle iyi uyumluluk.

Kozmetik kullanım: Yüksek köpük kabiliyeti ve iyi köpük stabilitesi ile cilt ve göz için düşük tahriş.
Sert suda iyi stabilite.
Şampuanlamadan sonra kuru dokunuş yok.
Diğer yüzey aktif maddelerle iyi uyumluluk.

Lauril betain, protein denatüre edici etkiye sahip N-dodesil-N,N-dialkanol amin'den türetilen amfoterik bir yüzey aktif maddedir.
Lauril betain ağırlıklı olarak şampuan, kişisel hijyen ürünleri ve petrol sahası kimyasallarında kullanılmaktadır.
Lauril betain, orta ve yüksek dereceli şampuanlarda ve vücut yıkamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır; yumuşak bebek şampuanları, bebek köpük banyoları ve bebek cilt bakım ürünleri hazırlamak için ana bileşendir; saç bakımı ve cilt bakımı formülasyonlarında mükemmel bir yumuşatıcıdır; Deterjan, Islatma maddesi, koyulaştırıcı, antistatik madde ve bakterisit vb. olarak da kullanılabilir.

Tipik uygulamalar:
- emülsifiye edici ajan, dispersiyon ajanı.
- köpürtücü ajan, köpük stabilize edici ajan.
-kalınlaştırıcı ajan.
-antistatik ajan.

Kişisel Bakım ürünleri:
Kişisel bakım ürünlerinde bakım maddesi, antistatik madde, temizlik maddesi, köpük arttırıcı madde, viskozite kontrol maddesi.

Tekstil:
Antistatik ajan, tekstilde, deride, elyafta yumuşatıcı ajan.

Ev deterjanları:
Ev temizliğinde kıvam arttırıcı, köpürtücü, köpük dengeleyici ajan.

Endüstriyel temizlik:
Kıvam arttırıcı ajan, köpürtücü ajan, endüstriyel temizlikte köpük dengeleyici ajan, araç temizliği. Disodyum Cocoamphodiacetate / Lauril Betaine kombinasyonu, Saç boyası, Saç temizleme, Cilt temizleme gibi hastalıkların tedavisinde ve diğer durumlarda endikedir.
Lauril betain, orta ve yüksek dereceli şampuanlarda ve vücut yıkamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır; yumuşak bebek şampuanları, bebek köpük banyoları ve bebek cilt bakım ürünleri hazırlamak için ana bileşendir; saç bakımı ve cilt bakımı formülasyonlarında mükemmel bir yumuşatıcıdır; Deterjan, Islatma maddesi, koyulaştırıcı, antistatik madde ve bakterisit vb. olarak da kullanılabilir.
Bu bileşenin birkaç işlevi vardır, çoğu zaman:

ANTİSTATİK AJAN, Lauril betains'in rolü statik elektriği önlemek ve/veya azaltmaktır.
Bir CİLT BAKIM AJANI olarak Lauril betain, Lauril betain'in rolü cildi iyi durumda tutmaktır.
TEMİZLEME MADDESİ olarak Lauril betain, Lauril betain'in rolü cildi veya saçı temizlemektir.
SAÇ ŞEKLİLENDİRİCİ olarak Lauril betain, Lauril betain'in rolü saçın görünümünü ve verdiği hissi iyileştirmek, saçı kolay taranabilir, esnek, yumuşak ve parlak bırakmak ve/veya hacim, ışık, parlaklık, doku vb. vermektir..
Yüzey aktif madde olarak lauril betain , Lauril betainlerin rolü, normalde karışmayan diğer bileşenlerin, kullanım sırasında ürünü eşit olarak dağıtmak için çözünmesine veya birbirine dağılmasına yardımcı olmaktır.

emülgatör, emülsiyon oluşumunu sağlayan bileşen.
Emülsiyon, su fazının yağ fazı ile birleştirilmesi (karıştırılması) ile oluşturulan fizikokimyasal bir formdur.
Kozmetik emülsiyon örnekleri kremler, losyonlar, losyonlardır.
Anyonik yüzey aktif maddelerle karışım halinde köpüğü stabilize eden ve kalitesini artıran köpürtücü madde.
Lauril betain, sözde karışık miseller oluşumu sayesinde, anyonik yüzey aktif maddeler içeren yıkama müstahzarlarında bir reoloji değiştiricisi (yani viskozitede artışa neden olan kıvamı iyileştirir) görevi görür.
Çözündürücü, suda çözünmeyen veya az çözünür maddelerin sulu çözeltiye girmesini sağlar, örn. kokular, bitki özleri, yağlı maddeler

Lauril betain, anyonik yüzey aktif maddelerin cilt üzerindeki olası tahriş edici etkilerini yatıştırır.
Lauril betain saç üzerinde antistatik etkiye sahiptir, statikliği önler. Bu sayede saçı şekillendirir yani yumuşatır ve pürüzsüzleştirir.
Nemlendirici madde, temizlenen yüzeyin yıkama solüsyonu ile temasını kolaylaştırır, bu da cilt ve saç yüzeyindeki kirlerin giderilmesini kolaylaştırır.
Bir yıkama maddesi, saç ve cilt yüzeyindeki kirleri giderir

Şampuanlar ve saç kremleri, duş jelleri ve diğer temizlik ürünlerinde iyi çalışır
Antistatik özelliklere sahiptir
Lauril betain, mükemmel bir viskozite oluşturucu ve reolojik düzenleyicidir.
Lauril betain, yüksek su sertliğine dayanabilir ve hem sert hem de yumuşak su formülasyonlarında eşit derecede iyi köpürme sağlar.
Lauril betain, yüksek elektrolitli çözeltilerde stabildir ve bu formülasyonlarda diğer yüzey aktif maddeler için çözücü olarak işlev görür.
Bitkisel kaynaklardan yapılmıştır
Çevre açısından güvenli

EŞ ANLAMLI:
2-(Dodesildimetilamonyo)asetat
683-10-3
lauril betain
dodesilbetain
Laurilbetain
Lauril-N-betain
laurildimetilbetain
N-dodesil-N,N-dimetilbetain
(Karboksilatometil)dodesildimetilamonyum
UNII-Y4P927Q133
Lauril dimetil glisin
1-Dodekanaminyum, N-(karboksimetil)-N,N-dimetil-, iç tuz
N-DODESIL-N,N-DİMETİLGLİKSİNAT
C16H33NO2
Y4P927Q133
Culveram cdg'si
Anfoterico LB
Obazolin LB
Desimex I
Genagen Laboratuvarı
Ürün DDN'si
Bister ML
Nissan Anon BL
Amipol 6S
Empigen BB/L
Amfitol 20BS
Amfitol 24B
anon BL
Rewoterik AM-DML
Ambiterik D 40
Anhitol 24B
dimetillaurilbetain
dodesildimetilbetain
Anon BL-SF
Betadet DM 20
Nissan Anon BL-SF
Rikabion A 100
Swanol AM 301
Lauril-N-metilsarkozin
Rewoterik AM-DML 35
laurildimetilamonyoasetat
N,N-Dimetildodesilbetain
C12BET
BS 12 (betain yüzey aktif madde)
(Dodesildimetilamonyo)asetat
N,N-Dimetil-N-dodesilglisin
laurildimetilaminoasetik betain
(Dodesildimetilamonyo) etanoat
betain laurildimetilaminoasetat
dimetillaurilaminoasetat betain
BS 12
EINECS 211-669-5
N-Lauril-N,N-dimetil-alfa-betain
2-[dodesil(dimetil)azanyumil]asetat
Glisin, dodesildimetilbetain (6CI)
BRN 3670807
N,n-Dimetil-N-laurilglisin iç tuzu
alfa-(Dodesildimetilamonyo)-omega-asetat
DSSTox_CID_21266
DSSTox_RID_82033
DSSTox_GSID_46978
(Laurildimetilamonyak)Asetat
SCHEMBL594518
CHEMBL1232088
DTXSID6041266
N-Karboksimetil-N,N-dimetil-1-dodekanaminyum iç tuzu
[dodesil(dimetil)amonyo]asetat
(Karboksimetil)dodesildimetilamonyum hidroksit iç tuzu
2-(dodesildimetilazanyumil)asetat
N-(Karboksimetil)-N-laurildimetilamonyum hidroksit iç tuzu
Tox21_301433
0534AC
MFCD00084742
1-Dodekanaminyum, N-(karboksimetil)-N,N-dimetil-, hidroksit, iç tuz
AKOS016010279
CS-W010094
DB07631
NCGC00256099-01
CAS-66455-29-6
FT-0670748
V1522
EN300-41676
(Laurildimetilamonyo)asetat, >=%95 (HPLC)
N-(Alkil C10-C16)-N,N-dimetilglisin betain
EMPIGEN(R) BB deterjan, ~%30 aktif madde
W-109593
Q27096852
EMPIGEN(R) BB deterjan, H2O içinde ~%35 aktif madde
UNII-03DH2IZ3FY bileşeni DVEKCXOJTLDBFE-UHFFFAOYSA-N
N,N-Dimetil-N-dodesilglisin betain, H2O içinde %30 aktif madde
Amonyum, (karboksimetil)dodesildimetil-, hidroksit, iç tuz (7CI,8CI)

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.