PHENONIP

Phenonip, Methyl phydroxybenzoate, Ethyl p-hydroxybenzoate, Propyl phydroxybenzoate, Butyl p-hydroxybenzoate, Isobutyl phydroxybenzoate ve Phenoxyethanolden oluşan koruyucu bir karışımdır.

INCI tanımı
Fenoksietanol ve Metilparaben ve Etilparaben ve Propilparaben ve Butilparaben ve İzobutilparaben.

Ürün özellikleri *)
Görünüm (20 ° C)
Renksiz ila hafif saman viskoz sıvı
Kimyasal ve fiziksel veriler
Metil Paraben:% 14,5 - 16,5 w / w
Etil Paraben: ağırlıkça% 3,5 - 4,3
Propil Paraben:% 1.7 - 2.3 w / w
İzobutil Paraben:% 1.7 - 2.3 w / w
n-Bütil Paraben: 3,7 - 4,3% w / w
Fenoksietanol:% 70.0 -% 75.0 w / w
Özgül ağırlık: 1.124 g / cm³

Çözünürlük
Yaklaşık su. % 0,5
Etanolle karışabilir
Etanol / Su (50/50)>% 95
İzopropanol ile karışabilir
Asetonla karışabilir
Propilen Glikol ile karışabilir
İzopropil Miristat karışabilir
Fıstık Yağı% 25
Sıvı Parafin <% 0.1
Gliserol% 10
Trithanolamine karışabilir
Polisorbat - 80 karışabilir
Trietanolamin Lauril Sülfat (% 40)% 35

Kullanımlar
Phenonip, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet malzemelerinin korunması için tasarlanmış fenoksietanol içindeki parahidroksibenzoik asit esterlerinin (parabenler) sinerjik bir karışımını içeren geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır.

pH kararlılığı
Phenonip, 3-8 arasında geniş bir pH aralığında tamamen stabil kalır.

Sıcaklık kararlılığı
Phenonip oldukça stabildir - Phenonip'in sulu çözeltileri, aktivite kaybı olmaksızın otoklav sterilizasyonuna dayanabilir.

Başvurular
Phenonip, gram pozitif ve gram negatif bakterilere, maya ve küflere karşı aktivite sağlar.
Çoğu kozmetik bileşenin varlığında aktivitesini korur.
Phenonip, çoğu kişisel bakım ürünü türünü mikrobiyal kontaminasyondan korumak için başarıyla kullanılmıştır.
Diğer koruyucularda olduğu gibi, doğru kullanım konsantrasyonu, ürünün kimyasal ve fiziksel yapısı, mikrobiyal büyümeyi destekleme yeteneği ve kullanım sırasında yeniden kontaminasyon olasılığı gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

Deneyimler, Phenonip'in% 0,25 ile% 1 arasındaki konsantrasyonlarda kullanıldığında kozmetik ve tuvalet malzemelerini koruyacağını göstermiştir.
Daha yüksek konsantrasyonlar genellikle sadece doğası gereği korunması özellikle zor olan formülasyonlar için gereklidir.

Şampuanlar ve köpük banyoları% 0,25 ile% 0,65 arasındaki konsantrasyonlarda Phenonip ile korunabilir.
Protein içeriği yüksek ürünler% 0,5 -% 1 arası seviyeler gerektirebilir. Diğer yüzey aktif madde bazlı ürünler, örneğin sıvı bulaşık yıkama deterjanları, genellikle% 0,2 -% 0,6 aralığında Phenonip ile korunur.
Hem O / W hem de W / O türleri olan öykünülmüş sistemler,% 0,4 -% 0,7 Phenonip ilavesiyle etkili bir şekilde korunabilir.
Phenonip ayrıca noniyonik yüzey aktif maddelere dayalı emülsiyonları korumak için de kullanılabilir, ancak biraz daha yüksek konsantrasyonlar gerekebilir, örn. % 0.5-1.


Phenonip'in gram negatif bakterileri kontrol etmedeki etkinliği, geleneksel antiseptik ajanların bu organizmalara karşı aktivite spektrumlarında zayıflığa sahip olduğu bazı cilt antiseptik ürünlerinde kullanılmasına yol açmıştır.


Phenonip, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet malzemelerinin korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır.
Phenonip, gram pozitif ve gram negatif bakterilere, mayalara ve küflere karşı aktivite sağlar ve çoğu kozmetik bileşenin varlığında aktiviteyi korur.
Phenonip, çoğu kişisel bakım ürünü türünü mikrobiyal kontaminasyondan korumak için başarıyla kullanılmıştır.

2-Fenoksietanol (122-99-6)
Benzoik asit, 4-hidroksi-, 2-metilpropil ester (4247-02-3)
Benzoik asit, 4-hidroksi-, butil ester (94-26-8)
Benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester (120-47-8)
Benzoik asit, 4-hidroksi-, metil ester (99-76-3)
Propil 4-hidroksibenzoat (94-13-3)

CAS #: Karışım

Çok çeşitli kişisel bakım uygulamalarında kullanım için ideal olan geniş spektrumlu, sıvı koruyucu sistem. Gram pozitif ve Gram negatif bakterilere, mayalara ve küflere karşı etkilidir ve çoğu kozmetik bileşenin varlığında aktiviteyi korur. Phenonip yağda çözünür. Emülsiyonlarda ve susuz formülasyonlarda kullanılabilir.

• pH 3.0 - 8.0 aralığı boyunca aktiviteyi korur.

• Uçucu değildir - uzun süreli depolamalarda bile uçuculuktan dolayı koruyucu kaybı olmaz.

• Son derece stabil - sulu Phenonip çözeltileri, aktivite kaybı olmaksızın otoklav sterilizasyonuna dayanabilir.

• Phenonip mükemmel bir toksikolojik profile sahiptir ve normal kullanım konsantrasyonlarında cildi, gözü ve mukozayı tahriş etmez.

• Phenonip bileşenleri, atık suda bulunan düşük konsantrasyonlarda biyolojik olarak parçalanabilir.

INCI: Fenoksietanol (ve) Metilparaben (ve) Etilparaben (ve) Butilparaben (ve) Propilparaben (ve) İzobutilparaben


Phenonip, çözünürlük sınırına kadar sulu faza kolaylıkla eklenebilir.
Phenonip'in nispeten düşük suda çözünürlüğü, formülasyonun su içeriği düşükse, koruyucunun üretim sırasında doğrudan suya ilave edilmesinin uygun olmayabileceği anlamına gelir.
Phenonip eklemeden önce suyu 60 - 70 ° C'ye ısıtmak çoğu durumda uygun miktarın çözülmesini sağlayacaktır.
Isıtılamayan sulu sistemler için, Phenonip, uygun bir çözücü, örn. Propilen Glikol ve bu konsantrenin, maksimum suda çözünürlüğünün altında bir nihai Phenonip konsantrasyonu verecek şekilde suya karıştırılması.
Emülsifiye edilmiş sistemlerde, Phenonip, emülsifikasyondan önce lipit fazında kolayca çözülür, ancak Phenonip içeriğini, hazırlanmaları sırasında sulu ve lipit fazlar arasında bölmek çoğu zaman iyi bir uygulamadır.
Soğutma aşamasında son emülsiyona Phenonip eklemek de birçok emülsiyon için mümkündür.
Sürfaktan ve deterjan esaslı ürünlerde Phenonip, su ve diğer katkı maddelerinin eklenmesinden önce sürfaktan içinde çözülebilir.


Phenonip, çok çeşitli bakteri, maya ve küflere karşı mikrobiyostatik aktivite gösterir.


Bu bilgiler mevcut bilgi düzeyimize dayanmaktadır ve ürünlerimiz ve kullanımları hakkında genel notlar sağlamayı amaçlamaktadır.
Bu nedenle, belirli bir uygulamaya uygunluklarında açıklanan ürünlerin belirli özelliklerini garanti ettiği şeklinde yorumlanmamalıdır.
Mevcut tüm sınai mülkiyet hakları gözetilmelidir.
Ürünlerimizin kalitesi Genel Satış Koşullarımız kapsamında garanti edilmektedir.


Başvurular
Phenonip ME, cilt ve saç bakım ürünleri için koruyucu bir karışımdır. Phenonip ME'deki fenoksietanol, performansı daha da artırmaya yardımcı olur ve parabenleri çözünürleştirir.

Aşağıdaki ürünler için uygundur:
Antiperspiranlar ve Deodorantlar
Islak mendil
Dekoratif Kozmetik
Kremler, Losyonlar
Şampuanlar, Duş Jeli, Sıvı Sabun
Saç kremi
Saç stili


Fenoksietanol (ve) Metilparaben (ve) Etilparaben (ve) Propilparaben (ve) Butilparaben (ve) İzobutilparaben. Clariant'ın Phenonip ürünü, koruyucu bir karışım görevi görür. Gram negatif ve Gram pozitif bakterilere, maya ve küflere karşı etkilidir. Mükemmel bir toksikolojik profile sahiptir ve normal kullanım konsantrasyonlarında cildi, gözü ve mukozayı tahriş etmez. Phenonip her türlü kişisel bakım ürünlerinde özellikle ıslak mendillerde kullanılmaktadır.


Phenonip, gram pozitif ve gram negatif bakterilere, maya ve küflere karşı aktivite sağlayan ve çoğu kozmetik bileşenin varlığında aktiviteyi koruyan etkili geniş spektrumlu bir koruyucudur. Özellikle yağ bazlı ürünler olmak üzere birçok kozmetik ve kişisel bakım uygulaması için mükemmel bir seçimdir. Geniş bir formülasyon yelpazesinde çalışır ve ayrıca sulu çözeltilerde, Suda yağda, yağda su ve tüm yağ formülasyonlarında etkilidir. Losyonlar, kremler, balsamlar, fırçalar ve hatta şampuanlar ve vücut yıkamaları formüle ediyor olun, Phrnonip koruyucu olarak mükemmel bir seçim olabilir.

Phenonip, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet malzemelerinin korunması için tasarlanmış fenoksietanol içindeki para-hidroksibenzoik asit (parabenler) esterlerinin sinerjistik bir karışımıdır. INCI: Fenoksietanol, Metilparaben, Etilparaben, Butilparaben, Propilparaben, İzobutilparaben


Phenonip, çok sayıda uygulamada çalışan bir koruyucudur. Berrak bir sıvıdır ve uygulama oranları şartlara göre ağırlıkça% 0,3 ile% 1 arasında değişmektedir. Çoğu uygulama% 0,3 ila% 0,5 aralığındadır. % 0,5 uygulama oranında 200 g tuz fırçalamayı korumak, yaklaşık 1 g Phenonip kullanmak anlamına gelir. Bu koruyucu, kozmetikler göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır ve özellikle yağ bazlı ürünlerle birlikte kullanıldığında etkilidir, ancak aynı zamanda% 0,5'e varan sulu çözeltilerde son derece iyi çalışır. Phenonip ayrıca diğer birçok koruyucudan daha yüksek sıcaklıklara tolerans gösterebilir ve yine de etkinliğini koruyabilir.


Koruyucular, bakteri, maya ve mantarların büyümesini önlemek için cilt bakımı formülünüze eklediğiniz bileşenlerdir.
Germall Plus, Otiphen veya Phenonip gibi bazı koruyucular geniş spektrumludur, yani üçüne de karşı koruma sağlarlar.
Koruyucular, potasyum sorbat veya doğal bitkiler gibi sınırlandırılabilir.
Bunlar, geniş spektrumlu koruma sağlamak için tek başına veya diğer koruyucularla birlikte kullanılabilir.


Parabenler
Parabenler koruyuculardır ve ana akım güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılır ve formülasyonun yağ fazına eklenebilir.
Phenonip, yağda çözünen, geniş spektrumlu, paraben bazlı yaygın bir koruyucudur.
Su ile temas edebilecek yağ bazlı bir şeker fırçalamayı korumak istiyorsanız, fenonip iyi bir seçimdir.
Bunu losyonlarınızın yağ fazına ekleyebilirsiniz.

Not: Parabenlerin güvensiz oldukları iddiasıyla kötü bir üne kavuştuğunu görmezden gelemem.
Gerçek şu ki, parabenlerin güvensiz olduğu kanıtlanmadı ve çok yaygın olarak test ediliyor, ancak çok fazla alternatif olduğu için onlardan kaçınmak kolaydır.
Kendi ürünlerinizi yapmanın en güzel yanı, kendiniz için seçim yapabilmenizdir!

Paraben içermez
Germall Plus ve Otiphen Plus, paraben içermeyen ve suda çözünebilen geniş spektrumlu alternatiflerdir.

Germall Plus ile çalışmak çok kolaydır ve losyon yapımının soğuma aşamasında eklenir.
Propilen glikol, diazolidinil üre ve iyodopropinil butilkarbamat ile yapılır.
Genel olarak Germall Plus bir formaldehit ayırıcıdır, ancak çok düşük bir oranda (formülünüzün yüzde 0,1 ila yüzde 0,5'i) kullanabilir ve yine de geniş spektrum koruması elde edebilirsiniz.

Otiphen Plus, fenoksietanol, kaprilil glikol ve sorbik asitten yapılmıştır ve benim tercih ettiğim koruyucu maddedir.
Losyon yaparken bunu ısıtılmış su aşamasına ekleyin.
Paraben içermez ve bir formaldehit donörü değildir, ancak biraz daha yüksek bir kullanım oranı gerektirir (formülünüzün yüzde 0,75 ila yüzde 1,5'i) ve bazen kararsız bir emülsiyona neden olabilir.
Otiphen Plus ile çalışmak daha fazla deneme gerektirebilir, ancak bu eğlencenin yarısı, değil mi?

Organik Asitler
Sorbik asit ve potasyum sorbat gibi organik asitler de koruyucu koruma sağlayabilir.
Bunlar geniş spektrumlu değildir ve mantar büyümesini önlemede en etkilidir. Bunları genellikle diğer ürünlerle birlikte veya ph ayarlayıcılar olarak göreceksiniz.

Doğal Bitkiler
Ya tamamen doğal olmak ve hiç kimyasal içermeyen bir koruyucu kullanmak istiyorsanız?
Bu mümkündür, ancak etkili olması için koruyucuyu çok daha yüksek oranda eklemeniz gerekecektir.
Leudical Liquid, PhytoCide Elderberry OS, Willow Bark Extract ve birkaç başka botanik muhtemelen geniş spektrumlu doğal koruyucular olarak kullanılabilir.
Kullanım oranları yüzde dört ila sekiz arasında değişir, ancak bu rotaya gitmeden önce etkinliği doğru bir şekilde test etmeniz gerekir.

Metil p-hidroksibenzoat, Etil p-hidroksibenzoat ve Fenoksietanolden oluşan koruyucu karışım.

Phenonip ME, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet malzemelerinin korunması için tasarlanmış fenoksietanol içindeki para-hidroksibenzoik asit esterlerinin (parabenler) sinerjistik bir karışımını içeren geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır. gram pozitif ve gram negatif bakterilere, mayalara ve küflere karşı aktivite. Çoğu kişisel bakım ürünü türünü mikrobiyal kontaminasyondan korur. Doğru kullanım konsantrasyonu, ürünün kimyasal ve fiziksel yapısı, mikrobiyal büyümeyi destekleme yeteneği ve kullanım sırasında yeniden kontaminasyon olasılığı gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. % 0.25 ila% 1.2 arasındaki konsantrasyonlarda kullanıldığında kozmetik ve tuvalet malzemelerini koruyacaktır. Daha yüksek konsantrasyonlar genellikle sadece doğası gereği korunması özellikle zor olan formülasyonlar için gereklidir.


Fenoksietanol içinde optimize edilmiş bir paraben ester karışımı
      
Özellikleri
Phenonip, aktivite spektrumunu en üst düzeye çıkaran ve kullanım konsantrasyonlarını en aza indiren, köklü bir koruyucu karışımdır.
Gram negatif ve gram pozitif bakterilere, maya ve küflere karşı etkilidir.
Phenonip, çoğu türde kişisel bakım ürününü korumak için başarıyla kullanılmıştır.
Phenonip'in gram-negatif bakterilere karşı etkinliği, geleneksel antiseptik ajanların bu organizmalara karşı aktivite spektrumlarında bir zayıflığa sahip olduğu bazı cilt antiseptik ürünlerinde kullanılmasına yol açmıştır.
Phenonip, formülasyonlara kolaylıkla dahil edilir.
PH 3-8 aralığında aktiviteyi koruyun
Uçucu değildir, Son derece kararlı, mükemmel toksikolojik profil.
      

Aktivite
Minimum İnhibitör Konsantrasyonlar
Organizma% Phenonip
 Pseudomonas aeruginosa 0.225
 Escherichia coli 0.20
 Proteus vulgaris 0.225
 Salmonella enteritidis 0.225
 Staphylococcus aureus 0.20
 Enteroccus faecium 0.20
 Bacillus cereus 0.15
 Candida albicans 0.15
 Saccharomyces cerevisiae 0.15
 Aspergillus niger 0,125
 Penicillium purpurogenum 0.10

Özellikleri
Görünüm Renksiz sıvı
Koku Hafif
Özgül Ağırlık 1.124
Suda çözünürlük yaklaşık% 0,5
 
Organik çözücülerde çözünürlük
etanol ile karışabilir
etanol / su (50/50)> 95.0
izopropanol karışabilir
aceton zavallı
propilen glikol karışabilir
izopropil miristat mutsuz
yer fıstığı yağı% 25.0
sıvı parafin <% 0.1
gliserol% 10.0
trietanolamin karışabilir
polysorvate80 karışabilir
trietanolamin lauril sülfat (% 40)% 35.0
      

Başvurular
Deneyimler, Phenonip'in% 0,25 ila% 1,0 konsantrasyonlarda kullanıldığında kozmetik ve tuvalet malzemelerini koruyacağını göstermiştir.
Şampuanlar ve köpük banyoları, tipik olarak% 0,25 -% 0,65 arasındaki konsantrasyonlarda Phenonip ile korunabilir.
Yüksek protein içeriğine sahip ürünler,% 0.5-1.0 arası seviyeler gerektirebilir.
Diğer yüzey aktif madde bazlı ürünler, örneğin sıvı bulaşık deterjanları genellikle% 0,2 -% 0,6 aralığında Phenonip ile korunur.
Hem o / w hem de w / o türleri olan emülsifiye sistemler,% 0,4 -% 0,7 Phenonip ilavesiyle etkili bir şekilde korunabilir.
Noniyonik yüzey aktif maddelere dayalı emülsiyonlar, örneğin yüksek konsantrasyonlar gerektirebilir. % 0,5 -% 1,0
      
Birleştirme Yöntemi
Phenonip, çözünürlük sınırına kadar sulu faza kolaylıkla eklenebilir.
Phenonip'in nispeten düşük suda çözünürlüğü, özellikle formülasyonun su içeriği düşükse başka birleştirme yöntemlerini gerektirebilir.
Phenonip eklemeden önce suyu 60-70 ° C'ye ısıtmak çoğu durumda uygun miktarın çözülmesine izin verecektir.
Isıtılamayan sulu sistemler için Phenonip, uygun bir çözücü, örn. propilen glikol ve bu konsantrenin, maksimum suda çözünürlüğünün altında bir nihai Phenonip konsantrasyonu verecek şekilde su içinde karıştırılması.
Emülsifiye edilmiş sistemlerde, Phenonip, hazırlıkları sırasında Phenonip içeriğini sulu ve lipit fazlar arasında bölmek çoğu zaman iyi bir uygulama olmasına rağmen, emülsiyonlaştırılmış sistemlerde, emülsifikasyondan önce lipit fazda kolayca çözülür.
Sürfaktan ve deterjan bazlı ürünlerde, Phenonip, su ve diğer katkı maddelerinin eklenmesinden önce sürfaktan içinde çözülebilir.


Kullanımlar
Phenonip, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet malzemelerinin korunması için tasarlanmış fenoksietanol içindeki para-hidroksibenzoik asit (parabenler) esterlerinin sinerjistik bir karışımını içeren geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır.

pH kararlılığı
Phenonip, 3-8 arasında geniş bir pH aralığında tamamen stabil kalır.
Sıcaklık kararlılığı
Phenonip son derece stabildir, sulu Phenonip çözeltileri, aktivite kaybı olmaksızın otoklav sterilizasyonuna dayanabilir.

Başvurular
Phenonip, gram pozitif ve gram negatif bakterilere, maya ve küflere karşı aktivite sağlar.
Çoğu kozmetik bileşenin varlığında aktivitesini korur.
Phenonip, çoğu kişisel bakım ürünü türünü mikrobiyal kontaminasyondan korumak için başarıyla kullanılmıştır.
Diğer koruyucularda olduğu gibi, doğru kullanım konsantrasyonu, ürünün kimyasal ve fiziksel yapısı, mikrobiyal büyümeyi destekleme yeteneği ve kullanım sırasında yeniden kontaminasyon olasılığı gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

Deneyimler, Phenonip'in% 0,25 ile% 1 arasındaki konsantrasyonlarda kullanıldığında kozmetik ve tuvalet malzemelerini koruyacağını göstermiştir.
Daha yüksek konsantrasyonlar genellikle sadece doğası gereği korunması özellikle zor olan formülasyonlar için gereklidir.

Şampuanlar ve köpük banyoları% 0,25 ile% 0,65 arasındaki konsantrasyonlarda Phenonip ile korunabilir.
Protein içeriği yüksek ürünler% 0,5 -% 1 arası seviyeler gerektirebilir.
Diğer yüzey aktif madde bazlı ürünler, örneğin sıvı bulaşık yıkama deterjanları, genellikle% 0,2 -% 0,6 aralığında Phenonip ile korunur.
Hem O / W hem de W / O tiplerinde emülsifiye sistemler,% 0,4 -% 0,7 Phenonip ilavesiyle etkili bir şekilde korunabilir.
Phenonip ayrıca noniyonik yüzey aktif maddelere dayalı emülsiyonları korumak için de kullanılabilir, ancak biraz daha yüksek konsantrasyonlar gerekebilir, örn. % 0.5-1.

Phenonip'in gram negatif bakterileri kontrol etmedeki etkinliği, geleneksel antiseptik ajanların bu organizmalara karşı aktivite spektrumlarında bir zayıflığa sahip olduğu bazı cilt antiseptik ürünlerinde kullanılmasına yol açmıştır.

Kuruluş
Phenonip, çözünürlük sınırına kadar sulu faza kolaylıkla eklenebilir.
Phenonip'in nispeten düşük suda çözünürlüğü, formülasyonun su içeriği düşükse, koruyucunun üretim sırasında doğrudan suya ilave edilmesinin uygun olmayabileceği anlamına gelir.
Phenonip eklemeden önce suyu 60 –70 ° C'ye ısıtmak çoğu durumda uygun miktarın çözülmesine izin verecektir.
Isıtılamayan sulu sistemler için, Phenonip, uygun bir çözücü, örn. Propilen Glikol ve bu konsantrenin, maksimum suda çözünürlüğünün altında bir nihai Phenonip konsantrasyonu verecek şekilde suya karıştırılması.
Emülsifiye edilmiş sistemlerde, Phenonip emülsifikasyondan önce lipit fazında kolayca çözülür, ancak Phenonip içeriğinin hazırlanmaları sırasında sulu ve lipit fazlar arasında bölünmesi genellikle iyi bir uygulamadır.
Soğutma aşamasında son emülsiyona Phenonip eklemek de birçok emülsiyon için mümkündür.
Sürfaktan ve deterjan esaslı ürünlerde Phenonip, su ve diğer katkı maddelerinin eklenmesinden önce sürfaktan içinde çözülebilir.


Bu bilgiler mevcut bilgilerimize karşılık gelir ve ürünlerimizin ve olası uygulamalarının genel bir açıklaması olarak düşünülmüştür.
Clariant veya ATAMAN CHEMICALS, bilgilerin doğruluğu, yeterliliği, yeterliliği veya kusurdan özgürlüğü konusunda açık veya zımni hiçbir garanti vermez ve bu bilgilerin herhangi bir şekilde kullanılmasıyla ilgili hiçbir sorumluluk kabul etmez.
Bu ürünün herhangi bir kullanıcısı, Clariant ürünlerinin kendi özel uygulamasına uygunluğunu belirlemekten sorumludur.
* Bu bilgilerde yer alan hiçbir şey, aksi yazılı olarak kabul edilmedikçe geçerli olan Clariant'ın Genel Satış Hüküm ve Koşullarından feragat etmez.
Mevcut tüm fikri / sınai mülkiyet haklarına uyulmalıdır. Ürünlerimizdeki olası değişiklikler ve ilgili ulusal ve uluslararası yönetmelik ve yasalar nedeniyle ürünlerimizin durumu değişebilir.
Clariant ürünlerini işlerken veya saklarken uyulması gereken güvenlik önlemlerini sağlayan Malzeme Güvenlik Veri Sayfaları, istek üzerine temin edilebilir ve geçerli yasalara uygun olarak sağlanır. Bu ürünlerden herhangi birini kullanmadan önce geçerli Malzeme Güvenlik Bilgi Formu bilgilerini almalı ve incelemelisiniz.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.