SETİL PALMİTAT

Setil Palmitat = Heksadesil heksadekanoat = Palmitil palmitat = heksadekanoik asit heksadesil ester

CAS numarası: 540-10-3
EC numarası: 208-736-6

Setil Palmitat, setil alkol ve palmitik asidin reaksiyonu yoluyla elde edilen bir palmitik asit esteridir.
Setil Palmitat, birçok kozmetik müstahzarın bir bileşenidir.
Kalite kontrolünde uygulama için farmasötik ikincil standartlar, ilaç laboratuvarları ve üreticilerine kurum içi çalışma standartlarının hazırlanmasına uygun ve uygun maliyetli bir alternatif sağlar.
Setil Palmitat olarak da bilinen heksadesil heksadekanoat, heksadekanoik asit ve heksadekanolden türetilen esterdir.

Setil Palmitat olarak da bilinen heksadesil heksadekanoat, heksadekanoik asit ve heksadekanolden türetilen esterdir.
Beyaz mumsu katı olan Setil Palmitat, sperm balinalarının kafatasında bulunan bir zamanlar çok değerli mum olan spermaceti'nin birincil bileşenidir.
Setil palmitat, bazı katı lipid nanoparçacıklarının bir bileşenidir.
Mercan resiflerini oluşturan taşlı mercanlar, dokularında kısmen beslenmeyi önleyici olarak işlev görebilecek büyük miktarlarda setil palmitat mumu içerir.

Setil palmitat, kozmetik ürünlere kıvam sağlar ve sentetik olarak üretilmiş bir mum esteridir.
Başlangıçta, Setil Palmitat, ispermeçet balinalarının kafataslarında bulunan mumsu madde olan ispermeçetin yerine kullanılmak üzere geliştirildi ve artık kullanılması yasaklandı.
Setil palmitat ayrıca emülsiyonlarda nem bağlama özelliklerine sahiptir.

Setil palmitat nedir?
Setil palmitat, Setil alkol ve palmitik asit arasındaki reaksiyonun bir sonucu olarak oluşan bir yağlı esterdir.
Palmitik asit, adından da anlaşılacağı gibi, doğal olarak oluşan uzun zincirli bir yağ asididir.
Setil Palmitat doğal olarak balina kafatasından bulunan spermaceti'de birincil bileşen olarak bulunur.
Setil Palmitat, hafif bir kokuya sahip beyaz mumsu pullar halinde gelir.

Setil Palmitat'in Kullanımı ve Faydaları:
Setil Palmitat doğada yağlıdır ve suda çözünmez, yani Setil Palmitat cilde uygulandığında Setil Palmitat iyi bir saç kreminin temel özelliği olan cilt üzerinde su geçirmez bir tabaka oluşturur.
Ayrıca Setil Palmitat, mevcut nemin dışarı çıkmasına izin vermez ve nem haznesi ile cildi nemli tutar.
Setil Palmitat ayrıca, herhangi bir formülasyonda, farklı renklerde ürüne gözle görülür bir şekilde kabul edilebilir bir görünüm kazandırmak için yardımcı olan bir tıkayıcı veya maskeleyici ajan olarak da işlev görür.
Setil Palmitat yağsızdır, bu nedenle yağ sistemlerinin yağlı hissini azaltır.
Setil Palmitat ayrıca, esas olarak Setil Palmitat su geçirmez olduğu için cilt veya saç yüzeyi üzerinde bir film oluşturabilir.
Setil Palmitat ayrıca herhangi bir emülsiyona daha belirgin stabilite kazandırır.
Setil Palmitat losyonlarda, kremlerde, nemlendiricilerde, rujlarda, saç bakımında, güneş kremlerinde, deodorant çubuklarında ve temizleyicilerde kullanılır.

Başvuru
Bu İkincil Standartlar, Sertifikalı Referans Materyalleri olarak nitelendirilir.
Bunlar, ilaç salınım testi, kalitatif ve kantitatif analizler için ilaç yöntemi geliştirme, yiyecek ve içecek kalite kontrol testleri ve diğer kalibrasyon gereklilikleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çeşitli analitik uygulamalarda kullanıma uygundur.

setil palmitat
Setil alkol ve palmitik asidin esteri - bitkilerde ve hayvanlarda bulunan doğal olarak oluşan bir yağ asidi.
Setil Palmitat aynı zamanda sperm balina yağının mumunun da ana bileşenidir.
Setil Palmitat, beyaz, kristal, mum benzeri bir madde şeklinde gelir.
Cildin yüzeyini yağlayan ve yumuşatan, daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olan bir yumuşatıcı.
Setil Palmitat ayrıca şampuanlarda yüzey aktif madde olarak ve çeşitli losyon ve kremlerde emülgatör ve koyulaştırıcı madde olarak kullanılır.
Setil Palmitat ayrıca çeşitli makyaj ürünlerine doku eklemeye yardımcı olur.
Bu bileşen öncelikle yüz nemlendiricisi, fondöten, ruj, dudak/göz kalemi, güneş kremi, yaşlanma karşıtı bakım ve kapatıcı gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

Setil alkol ve palmitik asidin esteri - bitkilerde ve hayvanlarda bulunan doğal olarak oluşan bir yağ asidi.
Setil Palmitat aynı zamanda sperm balina yağının mumunun da ana bileşenidir.
Setil Palmitat, beyaz, kristal, mum benzeri bir madde şeklinde gelir.

Setil Palmitat'in İşlevleri:
Cildin yüzeyini yağlayan ve yumuşatan, Setil Palmitat'in daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olan bir yumuşatıcı.
Setil Palmitat ayrıca şampuanlarda yüzey aktif madde olarak ve çeşitli losyon ve kremlerde emülgatör ve koyulaştırıcı madde olarak kullanılır.
Setil Palmitat ayrıca çeşitli makyaj ürünlerine doku eklemeye yardımcı olur.
Setil Palmitat öncelikle yüz nemlendirici, fondöten, ruj, dudak/göz kalemi, güneş kremi, yaşlanma karşıtı bakım ve kapatıcı gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

Analiz Notu
Bu ikincil standartlar, mevcut oldukları yerde USP, EP (PhEur) ve BP birincil standartlarına yönelik çoklu izlenebilirlik sunar.

Diğer notlar
Analitlerin değerleri çok değişkendir.
Bu Sertifikalı Referans Malzemesi (CRM), ISO 17034 ve ISO/IEC 17025'e göre üretilmiş ve sertifikalandırılmıştır.
Bu CRM'nin kullanımına ilişkin tüm bilgiler analiz sertifikasında bulunabilir.

Setil Palmitat Nedir?
Setil Palmitat olarak da adlandırılan Etilheksil Palmitate, berrak, renksiz, pratik olarak kokusuz bir sıvıdır.
Setil Palmitat beyaz, kristal, mum benzeri bir maddedir.
İzopropil Palmitate renksiz, neredeyse kokusuz bir sıvıdır.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde Palmitates geniş bir ürün yelpazesinde kullanılmaktadır.

Setil Palmitat neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
Palmitate bileşenleri cildin yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.
İzopropil Palmitate, tabletler veya kekler yapmak için sıkıştırma sırasında ve sonrasında yapışkan nitelikleri sağlamak için katıların birleştirilmiş kuru toz karışımlarına eklenen bir bileşen olan bir bağlayıcı olarak kullanılabilir.

Bilimsel gerçekler:
Palmitatlar, bitkilerde ve hayvanlarda bulunan doğal olarak oluşan bir yağ asidi olan palmitik asit ve daha az miktarda diğer yağ asitleri kullanılarak üretilir.
Setil Palmitat ayrıca doğal olarak spermaceti'nin (sperm balina yağından balmumu) ana bileşeni olarak bulunur ve geyik boynuzu mercanında bulunabilir.

Müşterilerimize kapsamlı bir Setil Palmitat yelpazesi sağlamada aracıyız.
Verilen setil palmitat, en uygun koşullarda, piyasanın belirlenmiş standardına göre sınıfının en iyisi kimyasal bileşikler kullanılarak formüle edilmiştir.
Setil palmitatımız, müşterilere tedarik edilmeden önce yüksek kalitesini sağlamak için çeşitli parametreler üzerinde iyi bir şekilde test edilmiştir.

Özellikleri:
-Verimlilik
-Hafif yağlı koku
-Hassas kompozisyon

CAS Numarası: 540-10-3
CHEBI:75584
ChEMBL: ChEMBL2106073
Kimyasal Örümcek: 10427
ECHA Bilgi Kartı: 100.007.943
EC Numarası: 309-375-8
Fıçı: D08888
PubChem Müşteri Kimliği: 10889
UNII: 5ZA2S6B08X
CompTox Kontrol Paneli (EPA): DTXSID5047114

CETİL PALMITAT şu şekilde sınıflandırılır:
-Yumuşatıcı
-Maskeleme
-Cilt bakımı

Setil Palmitat, emülsiyon oluşumunu destekleyen ve geliştiren bir nemlendirici stabilizatördür.
Setil palmitat, yağ asitlerinin ve yağ alkolünün esterleştirilmesiyle elde edilir.

Setil palmitat, setil alkol ve palmitik asitten türetilen bir yağ asidi esteridir.
Setil Palmitat, bir palm yağı türevidir.
Bileşik, farmasötikler, kişisel bakım ve kozmetik ürünlere kayganlaştırıcı ve yağsız bir kıvam verir.
Setil Palmitat, cilt yumuşatıcı maskeleyici yumuşatıcı olarak sınıflandırılır.
Setil palmitatın diğer isimleri arasında palmatik asit n-heksadesil ester, N-heksadesil palmitat, palmitik asit setil ester, palmitik asit heksadesil ester, palmitik asit palmitil ester, heksadesil heksadekanoat ve palmitil palmitat bulunur.
Küresel setil palmitat pazarının, yiyecek ve içecek, ilaç, kozmetik ve kişisel bakım dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde üründeki bileşiğe olan yüksek talebe bağlı olarak önemli bir büyüme hızında büyümesi bekleniyor.

SETİL PAMİLAT
Setil palmitat ve palmitik asidin bu esteri, kozmetik ürünlerde, diğer şeylerin yanı sıra yumuşatıcı olarak kullanılır ve bakım etkisi nedeniyle cildi hoş ve pürüzsüz hissettirir.

CAS Numarası: 540-10-3
EINECS/ELINCS No: 208-736-6
COSING REF No: 74965
Kimyasal/IUPAC Adı: Heksadesil heksadekanoat

Setil Palmitat, setil alkol ve palmitik asit arasındaki kimyasal reaksiyondan elde edilen bir esterdir.
Setil Palmitat, beyaz mumsu pullar şeklinde gelir.
Kozmetikte, Setil Palmitat yumuşatıcı bir işleve sahiptir, çünkü Setil Palmitat cilt üzerinde stratum corneum'dan su kaybını azaltan bir lipid filmi oluşturabilir.
Setil Palmitat, kuru bir dokunuş ve emülsiyonların dokusunu ve stabilitesini iyileştirme yeteneği ile karakterizedir.
Setil Palmitats yumuşatıcı özellikleri ve mükemmel duyusal profili sayesinde Setil Palmitat, cilt bakımından saç bakımına kadar farklı türde kozmetik formülasyonlarda kullanılabilir.
Setil Palmitat, doğal ve biyolojik olarak parçalanabilen bir üründür.

Kimyasal formül: C32H64O2
Molar kütle: 480.862 g·mol−1
Görünüm: renksiz balmumu
Erime noktası: 54 °C (129 °F; 327 K)

Tercih edilen IUPAC adı
heksadesil heksadekanoat

Setil Palmitat, cildin yüzeyini yağlayan ve koşullandıran, daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olan bir yumuşatıcıdır.
Setil Palmitat ayrıca şampuanlarda yüzey aktif madde olarak ve çeşitli losyon ve kremlerde emülgatör ve koyulaştırıcı madde olarak kullanılır.
Setil Palmitat ayrıca çeşitli makyaj ürünlerine doku eklemeye yardımcı olur.
Setil Palmitat öncelikle yüz nemlendirici, fondöten, ruj, dudak/göz kalemi, güneş kremi, yaşlanma karşıtı bakım ve kapatıcı gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

Setil Palmitat, setil alkol ve palmitik asitten (doğal olarak oluşan yağ asidi) türetilen saf bir bitkisel lipid esterdir.
Setil palmitat, ispermeçet balinalarının ispermeçetlerinde doğal olarak oluştuğu için doğal bir maddedir.
Gerekli HLB 10'dur.
Erime noktası 43-48°C (109-118°F).
Sürdürülebilir palm yağından yapılmıştır (RSPO sertifikalı).
Harika cilt bakım ve yumuşatıcı içerik.
Kapatıcı ve maskeleyici bileşen olarak kullanılır.
Emülsiyon stabilitesini arttırır.
Mükemmel film eski.
Yağ sistemlerinin yağlı hissini azaltır.
Stick kozmetiklerde ödeme özelliklerini iyileştirir.

Setil Palmitat nedir?
Setil palmitat ve palmitik asidin esteri olan bu koyulaştırıcı ve yumuşatıcı, nem kaybını önlerken kuru cildi yumuşatmaya ve yumuşatmaya yardımcı olur.

Setil Palmitat'in diğer isimleri nelerdir?
SETİL PALMITAT, HEKSADEKANOİK ASİT, HEXADECYL ester, HEXADECYL ester HEXADECYL ASIT, HEXADECYL PALMITAT, N-HEXADECYL HEXADEKANOAT ve PALMİTİL PALMITAT

Setil Palmitat ne için kullanılır?
Setil Palmitat, zeytinyağı yağ asitlerinden elde edilen fonksiyonel ve stabilize edici bir esterdir.
Harika bir cilt bakım ve yumuşatıcı içerik olarak Setil Palmitat, Setil Palmitats fonksiyonel özellikleri için kullanılır.
Setil Palmitat emülsiyon stabilitesini arttırır ve yağlı dokuyu azaltır.

Diğer isimler
palmitil palmitat
Palmitik asit palmitil ester
Palmitik asit heksadesil ester
Palmitik asit setil ester
N-heksadesil palmitat
Palmatik asit n-heksadesil ester

Eşanlamlılar: Palmitik asit palmitil ester, Palmitil palmitat, Heksadesil heksadekanoat, Setil Palmitat
Doğrusal Formül: CH3(CH2)14CO2(CH2)15CH3
CAS Numarası: 540-10-3
Molekül Ağırlığı: 480.85

Setil Palmitat (Walrat-Ersatz), emülsiyon oluşumunu destekleyen ve iyileştiren bir yeniden yağlama maddesidir.
Setil palmitatlar, yağ asitlerinin ve yağ alkolünün esterleştirilmesiyle elde edilir.
Setil Palmitat ile yapılan kremler çok kompakttır ve hoş bir cilt hissi bırakır.
Özellikle balmumuna alerjisi olan kişiler setil alkolde iyi bir alternatif bulurlar.

setil palmitat
heksadesil palmitat
palmitil palmitat
540-10-3
heksadesil heksadekanoat
Çetin
Heksadekanoik asit, heksadesil ester
Heksadekanoik asit heksadesil ester
Bağımsız 1616
heksadekanil heksadekanoat
n-Heksadesil heksadekanoat
Palmitik asit palmitil ester
UNII-5ZA2S6B08X

Setil palmitat, setil alkolün palmitik asit ile solventsiz bir sistemde esterleştirilmesiyle sentezlendi.
Reaksiyonlar, katalizör olarak ticari lipaz Lipozyme RM IM kullanılarak kesikli modda gerçekleştirilmiştir.
Karıştırma hızı (180, 480 ve 720rpm), sıcaklık (60, 70, 80 ve 87°C), katalizör miktarı (substrat kütlesine bağlı olarak ağırlıkça %0.5, 1.0 ve 1.5%) ve alkol:asit molar oranı ( 0.5:1, 1:1 ve 2:1) değerlendirildi ve elde edilen en iyi reaksiyon koşulları 480rpm, 70°C, %1.0 enzim ve 1:1M oranıydı.
Rastgele sıralı bi-bi mekanizmasına dayanan yeni bir kinetik model önerildi ve deneysel verilerle iyi bir uyum gösterdi.
Ayrıca, bu modelin küçük bir belirsizlikle kinetik tahminler için uygun olduğu kanıtlanmıştır.
Katalizör geri dönüştürülmüş ve 15 yeniden kullanımdan sonra reaksiyon dönüşümü sadece %6.8 azaldığı için iyi bir stabilite göstermiştir.

MFCD00053739
PALMİTİK ASİT, HEKSADESİL ESTER
Setil palmitat [NF]
palmitik asit, setil ester
5ZA2S6B08X
CHEBI:75584
BİZ(16:0/16:0)
Setil palmitat (NF)
Yağ asitleri, C16-18, C12-18-alkil esterleri
n-Heksadesil palmitat, %95
n-Heksadesil palmitat, %98
95912-87-1

Tanım: Setil alkol ve palmitik asitten (doğal olarak oluşan yağ asidi) türetilen saf bitkisel lipid ester.
Setil palmitat, ispermeçet balinalarının ispermeçetlerinde doğal olarak oluştuğu için doğal bir maddedir.
Gerekli HLB 10'dur.
Erime noktası 43-48°C (109-118°F).
Beyaz mumsu pullar, hafif koku.
Suda çözünmez, yağlarda çözünür.
Sürdürülebilir palmiye yağından üretilmiştir.
CAS: 540-10-3
INCI Adı: Setil palmitat

Setil Palmitat'in Faydaları:
Harika cilt bakım ve yumuşatıcı içerik
Kapatıcı ve maskeleyici bileşen olarak kullanılır
Emülsiyon stabilitesini artırır
Mükemmel film eski
Yağ sistemlerinin yağlı hissini azaltır
Stick kozmetiklerde ödeme özelliklerini iyileştirir

Kullanım: Formüllerin yağ fazına ekleyin, olağan nihai konsantrasyon %2-15. Sadece harici kullanım içindir.
Uygulamalar: Renkli kozmetikler (örneğin rujlar), saç bakımı, losyonlar, kremler, nemlendiriciler, temizleyiciler, deodorant çubukları, güneş kremleri.
Menşe Ülke: ABD
Hammadde kaynağı: Bitkisel yağlar
İmalat: Setil palmitat, setil alkolün palmitik asit ile reaksiyona sokulmasıyla üretilir.
Hayvan Testi: Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir
GDO: Veri yok
Vegan: Hayvansal kaynaklı bileşenler içermez

Palmitik Asit Heksadesil Ester
n-heksadesil palmitat
EINECS 208-736-6
BRN 1805188
Schercemol CP
Crodamol CP
Hassas ATO
Rewowax CG
Starfol CP
kütina CP
palmitik asit setil
EINECS 309-375-8
balmumu 815
653
n-heksadekanil palmitat
radya 7500
1-Heksadesil heksadekanoat
ACMC-209lc5
SCHEMBL44487
Palmitil palmitat, >=%99
Palmatik asit n-heksadesil ester
CHEMBL2106073
DTXSID5047114
ÇİNKO8437455
EINECS 306-083-2

Setil Palmitat yüz nemlendirici, fondöten, ruj, dudak/göz kalemi, güneş kremi, yaşlanma karşıtı bakım ve kapatıcı gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılmaktadır.
Setil Palmitat, Heksadesil heksadekanoat olarak da bilinir.
Setil Palmitat API ve Setil Palmitats farmakopesi, farmakope dışı safsızlıklar ve kararlı izotopların referans standartları aşağıda listelenmiştir.

Setil Palmitat, setil alkolün palmitik asit ile reaksiyonu sonucu elde edilen yumuşatıcı bir esterdir.
Setil Palmitat mumsu beyaz bir katıdır ve Setil Palmitat yaklaşık 50 °C'lik bir erime noktasına sahiptir.
Setil Palmitat eritilerek ve diğer sıvı ve katı yağlar ile karıştırılarak kullanılır.
Setil Palmitat %100 bitkisel kökenlidir.

Eş anlamlı):
Palmitik asit palmitil ester, Palmitil palmitat, Heksadesil heksadekanoat, Setil Palmitat

Doğrusal Formül:
CH3(CH2)14CO2(CH2)15CH3

Kullanım: Bu HallStar Italia dengeleyici ajan ve sıvı kristal promotör, emülsiyon yapısını mikroskobik düzeyde yeniden düzenleyebilir ve yenilikçi ve sofistike kozmetik ürünlerinde önerilir.
Setil Palmitat hem emülsiyonlarda (su veya yağ fazında) hem de susuz sistemlerde kolaylıkla kullanılabilir ve Setil Palmitat'in cilt ile temas halinde oluşturduğu sıvı kristal yapının yüksek su içeriği sayesinde benzersiz bir kullanım sonrası his sağlar.
Setil Palmitat, 20°C'de (erime noktası 45 - 55°C) pul şeklinde mumsu bir katıdır ve Ecocert tarafından onaylanmıştır.
Önerilen kullanım seviyeleri, güneş koruyucu emülsiyonlarda SPF güçlendirici olarak %3 - 4, O/W ve W/O emülsiyonlarında sıvı kristal destekleyici olarak %2 - 4, yapılandırıcı olarak makyaj ürünlerinde %1 - %5, Nemlendirici ve nemlendirici ajan olarak W/O ve O/W emülsiyonlarında %1 - 3 ve viskozite stabilizatörü olarak güneşten koruyucularda %1 - %2.

Kullanım: HallStar 653, setil alkolün palmitik asit ile reaksiyonundan yapılan katı mumsu bir esterdir.
Setil Palmitat, emülsiyonlarda yumuşatıcı ve yumuşatıcı bir koyulaştırıcı, stick ürünler için bir baz veya sertleştirici ve Spermaceti mumunun yerine geçer.

Kalite Seviyesi: 300
Seviye:
sertifikalı referans materyali
farmasötik ikincil standart
biçim: temiz
CofA: mevcut sertifika indirilebilir
uygulama(lar):
HPLC: uygun
gaz kromatografisi (GC): uygun
mp: 55-56 °C (yanıyor)

Öne Çıkan Sektör:
Temizlik ürünleri
Makyaj malzemeleri
Yiyecek ve içecekler
Kişisel Bakım
İlaç (küçük molekül)

biçim: temiz
farmakope izlenebilirliği:
PhEur Y000074'e kadar izlenebilir
USP 1103105'e göre izlenebilir
SMILES dizesi: CCCCCCCCCCCCCCCCOC(=O)CCCCCCCCCCCCCC
InChI: 1S/C32H64O2/c1-3-5-7-9-11-13-15-17-19-21-23-25-27-29-31-34-32(33)30-28-26- 24-22-20-18-16-14-12-10-8-6-4-2/h3-31H2,1-2H3
InChI anahtarı: PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N

Kozmetik ürünlerde kullanılan Palmitatlar, palmitik asit ve oktil, setil veya izopropil alkolün esterleridir.
Setil palmitat, çözücü olarak n-heksan ve katalizör olarak Burkholderia kontaminanlarının fermente edilmiş bir katı kullanılarak palmitik asidin setil alkol ile esterleştirilmesiyle üretildi.
Sıcaklığın (35–55 °C) ve alkol:asit molar oranının (0.5:1–2:1) reaksiyon kinetiği üzerindeki etkileri, sabit bir katalizör miktarı (toplam substrat kütlesine bağlı olarak ağırlıkça %10) için değerlendirildi ve yığın fazında konvektif kütle transferi sınırlamalarından kaçınmak için yeterince yüksek bir karıştırma hızı (600 rpm).

heksadekanoik asidin heksadesil esteri
ANW-31923
LMFA07010001
SBB058698
AKOS015903369
CS-W011523
MCULE-7099724921
100231-74-1
AK307392
DS-11394
DB-052456
FT-0632345
P1077
ST51037392
2801-EP2305668A1
C13821
D08888
EC 306-083-2
Q409361

Setil Palmitat, setil alkol ve palmitik asidin reaksiyonu yoluyla elde edilen bir palmitik asit esteridir.
Setil Palmitat, birçok kozmetik müstahzarın bir bileşenidir.
Kalite kontrolünde uygulama için farmasötik ikincil standartlar, ilaç laboratuvarları ve üreticilerine kurum içi çalışma standartlarının hazırlanmasına uygun ve uygun maliyetli bir alternatif sağlar.
Öne Çıkan Sektörler: Öne Çıkan Sektörler: Temizlik Ürünleri, Kozmetik, Yiyecek ve İçecekler, Kişisel Bakım ve İlaç (küçük molekül)
Setil palmitat, palmitik asit ve setil alkolden türetilen esterdir.
Setil Palmitat, sperm balinalarının kafatasında bulunan balmumu olan spermaceti'nin birincil bileşenidir.

UNII-58B69Q84JO bileşeni PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N
UNII-8Z79DN5I1B bileşeni PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N
UNII-D072FFP9GU bileşeni PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N
UNII-MVY7P518D2 bileşeni PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N
UNII-QV6353F6TG bileşeni PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N
UNII-UVI52NPK6G bileşeni PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N
Setil palmitat 15, Avrupa Farmakopesi (EP) Referans Standardı
Setil palmitat 95, Avrupa Farmakopesi (EP) Referans Standardı
Setil palmitat, Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi (USP) Referans Standardı
Setil Palmitat, Farmasötik İkincil Standart; Sertifikalı Referans Malzemesi
setilpalmitat
krodamol CP
dermowax CP
salon yıldızı 653

Ürün Detayları:
Görünüm: Katı Mumsu Pullar
Beyaz renk
Koku: Hafif Yağlı
Asit Değeri, mgKOH/gm: 5.0 max
Sabunlaşma Değeri, mgKOH/gm: 109 -120
İyot Değeri, cc/100gm: 1 max
Erime Noktası, °C: 43 - 47
Kimyasal Adı: Setil Palmitat
CAS Numarası: 540-10-3

Setil palmitat, palmitik asitten türetilen bir yağ asidi esteridir.
Setil Palmitat, bir palm yağı türevidir.
Bileşik, farmasötikler, kişisel bakım ve kozmetik ürünlere kayganlaştırıcı ve yağsız bir kıvam verir.
Setil Palmitat, cilt yumuşatıcı maskeleyici yumuşatıcı olarak sınıflandırılır.
Setil palmitatın diğer isimleri arasında palmatik asit n-heksadesil ester, N-heksadesil palmitat, palmitik asit setil ester, palmitik asit heksadesil ester, palmitik asit palmitil ester, heksadesil heksadekanoat ve palmitil palmitat bulunur.
Güzellik, kişisel bakım ve ilaç gibi büyüyen endüstrilerin, tahmin süresi boyunca küresel setil palmitat pazarını beslemesi bekleniyor.
Setil palmitatın cilt ve saç bakım ürünlerindeki yumuşatıcı etkisinin, güzellik ve kişisel bakım segmentinde pazarını olumlu etkilemesi bekleniyor.

heksadekanoik asit heksadesil ester
heksadekanoik asit, heksadesil ester
heksadesil heksadekanoat
1-heksadesil heksadekanoat
N-heksadesil heksadekanoat
heksadesil palmitat
monecol - bilgisayar
monecol - SCS
nikkol N-SPV
oliwax LC
palmitik asit setil ester
palmitik asit heksadesil ester
palmitik asit palmitil ester
palmitik asit, heksadesil ester
palmitil palmitat
standart 1616
balmumu 810

Setil palmitat Kullanımı
Kişisel bakım ürünlerinde uygulama:
Krem ve rujlar için yumuşatıcı, saç ürünlerinde saç kremi ve parlatıcı katkı maddesi olarak kullanılabilen hassas emülgatör, kremi ciltte bırakan kuru, yağsız bir his sağlar.
Cilt hissi.
Setil Palmitat, "iskelet" ve kremin viskozitesini iyileştirmeye ve emülsiyon sisteminin dokusunu ve görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur.

Tıpta Setil Palmitat uygulaması:
Hem Çin Farmakopesi hem de Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi, topikal merhemlerde ve diğer ürünlerde kullanım için yumuşatıcılar ve yumuşatıcılar olarak kaydedilmiştir.

Setil Palmitatın Kimyasal Özellikleri
beyaz ila neredeyse beyaz kristal toz

Setil Palmitat'in Kullanımları
Palmityl Palmitate, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan palmitik asidin bir mum esteridir.

Setil Palmitat'in Kullanımları
Setil palmitatın (sentetik spermaceti) kimyasal yapısı balina spermaceti ile aynıdır.
Setil Palmitat, kalınlaştırmak, viskon emülsiyonları üretmek, stabilite vermek ve emülsiyonlara doku eklemek için kullanılabilir.
Setil Palmitat, setearil palmitat'a benzer.

Tanım
ChEBI: Palmitik asidin palmitil alkol ile resmi kondenzasyonundan kaynaklanan bir palmitat esteri.
Setil Palmitat, kozmetikte koyulaştırıcı ve yumuşatıcı olarak kullanılır.

1-Heksadesil heksadekanoat
309-375-8 [EINECS]
540-10-3 [RN]
SETİL PAMİLAT
setil palmitat 15
setil palmitat 95
Heksadekanoik asit heksadesil ester
Heksadekanoik asit, heksadesil ester [ACD/Dizin Adı]
heksadekanil heksadekanoat
heksadesil heksadekanoat
Heksadesil palmitat [ACD/IUPAC Adı]
Hexadecylpalmitat [Almanca] [ACD/IUPAC Adı]
MFCD00053739 [MDL numarası]
n-heksadekanil palmitat
n-Heksadesil heksadekanoat
Palmitate d'hexadécyle [Fransızca] [ACD/IUPAC Adı]
PALMİTİK ASİT SETİL ESTER

EŞANLAMLI SÖZCÜK
Çetin; Heksadekanoik asit, heksadesil ester; heksadesil heksadekanoat; n-Heksadesil heksadekanoat; Heksadesil palmitat Palmitik asit, heksadesil ester; Palmitik asit, n-heksadesil ester; Palmitik asit palmitil ester; Palmitil palmitat; Heksadekanoik asit, heksadesil ester; heksadesil heksadekanoat

Setil Palmitat, kozmetik ve ilaç endüstrisinde yumuşatıcı olarak kullanılan beyaz, kristalimsi, mumsu ve neredeyse kokusuz bir maddedir.
Palmitatlar, bitkilerde ve hayvanlarda bulunan doğal bir yağ asidi olan palmitik asit ve daha az miktarda diğer yağ asitleri kullanılarak yapılır.
Setil Palmitat, doğal olarak beyaz mumun ana bileşenlerinden biridir ve Stagorn mercanında bulunabilir.
Setil Palmitat yüz maskeleri, yaşlanma karşıtı ürünler, ruj, losyonlar, kremler, saç bakım ürünleri, nemlendiriciler, temizleyiciler, güneş kremleri, deodorantlar ve eyeliner gibi renkli kozmetiklerde kullanılır.
Bu saç kremi cilt için uygundur, yumuşatıcı, emülgatör, koyulaştırıcı, cilt yağını giderir ve şampuanlarda yüzey aktif madde olarak kullanılır.

palmitik asit heksadesil ester
Palmitik asit palmitil ester
palmitik asit, setil ester
palmitil palmitat
[540-10-3]
100231-74-1 [RN]
100231-75-2 [RN]
17661-50-6 [RN]
2598-99-4 [RN]
4-02-00-01168 [Beilstein]
4-02-00-01168 (Beilstein El Kitabı Referansı) [Beilstein]
4-02-00-01220 (Beilstein El Kitabı Referansı) [Beilstein]
71788-99-3 [RN]
925932-71-4 [RN]
Kalsiyum 2-oksopentandioat [ACD/IUPAC Adı]
kalsiyum2-oksoglutarat
seril palmitat
Cetaceum, Spermaceti sentetik
SETİARİL OLIVAT
setaril palmitat
Çetin
Setil palmitat 15 (cetylester mumu)
SETİLPALMITAT
Crodamol CP
kütina CP
DS-11394


Setil palmitat, setil alkolün palmitik asit ile solventsiz bir sistemde esterleştirilmesiyle sentezlendi.
Reaksiyonlar, katalizör olarak ticari lipaz Lipozyme RM IM kullanılarak kesikli modda gerçekleştirilmiştir.
Karıştırma hızı (180, 480 ve 720 rpm), sıcaklık (60, 70, 80 ve 87 °C), katalizör miktarı (substrat kütlesine bağlı olarak ağırlıkça %0.5, 1.0 ve 1.5%) ve alkol:asit molar oranı ( 0.5:1, 1:1 ve 2:1) değerlendirildi ve elde edilen en iyi reaksiyon koşulları 480 rpm, 70 °C, %1.0 enzim ve 1:1 M oranıydı.
Rastgele sıralı bi-bi mekanizmasına dayanan yeni bir kinetik model önerildi ve deneysel verilerle iyi bir uyum gösterdi.
Ayrıca, bu modelin küçük bir belirsizlikle kinetik tahminler için uygun olduğu kanıtlanmıştır.
Katalizör geri dönüştürülmüş ve 15 yeniden kullanımdan sonra reaksiyon dönüşümü sadece %6.8 azaldığı için iyi bir stabilite göstermiştir.

Eş anlamlı
HEKSADEKANOİK ASİT, HEKSADESİL ESTER; HEKSADESİL ESTER HEKSADEKANOİK ASİT; hekzadesil palmitat; N-HEKSADECİL HEKSADEKANOAT; PALMİLYL PALMITAT; ÇETİN; HEKSADEKANOİK ASİT, HEKSADESİL ESTER; hekzadesil palmitat; PALMİLYL PALMITAT; STANDAMUL 1616

EINECS 208-736-6
EINECS 220-000-6
EINECS 241-640-2
EINECS 309-375-8
EINECS 309-376-3
Heksadekanoik asit, heksadesil ester
heksadekanoik asidin heksadesil esteri
heksadesil palmitat, ??? %97.0
653
miristil stearat
n-Heksadesil palmitat
n-heksadesil palmitat, %95
n-heksadesil palmitat, %98
Palmitik asit, heksadesil ester
palmitil palmitat, %96
Hassas ATO
radya 7500
Rewowax CG
Schercemol CP
Bağımsız 1616
Starfol CP
UNII-58B69Q84JO
UNII-D072FFP9GU
UNII-UVI52NPK6G
balmumu 815
BİZ(16:0/16:0)
棕榈酸棕榈酯

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.