SORBİTAN MONOOLEAT

Sorbitan monooleat, E numarası E494 olan bir gıda katkı maddesidir.

IUPAC adı: [(2R) -2 - [(2R, 3R, 4S) -3,4-dihidroksioksolan-2-yl] -2-hidroksietil] (Z) -octadec-9-enoate
Diğer isimler: Sorbitan oleat; Yayılma 80

CAS Numarası: 1338-43-8
EC / Liste no .: 215-665-4
CAS no .: 1338-43-8
Mol. formül: C24H44O6


Sorbitan monooleat, son derece hafif ancak çok güçlü bir noniyonik emülgatördür.
Sorbitan monooleat, sorbitan esterler, mono ve digliseridler ve polioksietilen sorbitol esterler dahil olmak üzere çok çeşitli ester malzemelerinin bir parçasıdır.
Bu noniyonik yüzey aktif maddeler, emülsiyonlaştırıcılar, deterjanlar, yayıcı veya dağıtıcı ajanlar olarak işlev görebilir.
Sorbitan monooleat, kişisel bakım endüstrisinde geniş kullanım alanı bulur.


Sorbitan oleat / SMO olarak da bilinen sorbitan monooleat, sorbitanın oleik asit ile esterleştirilmesiyle sentezlenir.
C24H44O6 moleküler formülüne sahiptir.
Oda sıcaklığında kehribar renginden kahverengiye kadar kalın yağlı sıvı halindedir.
Sorbitan monooleat, sorbitan monooleat HLB değeri 4,3 olan bir W / O emülgatördür.
Sorbitan monooleatımız, gıda, ilaç, kozmetik, tekstil, metal işleme vb. Formülasyonlarında çeşitli işlevlere sahip olduğu için en popüler yüzey aktif maddelerden biridir.
Sorbitan monooleat, genellikle polisorbat 80 ile kombinasyon halinde kullanılır.

Sorbitan Monooleate gibi suda çözünmeyen iyonik olmayan yüzey aktif maddeler, kısmi sorbitol anhidritleri sindirilebilir yağ asitleriyle esterleştirerek yapılır.
Span tipi malzemelerin genel üretimi, sorbitolden türetilen yaygın yağ asitlerinin (laurik, palmitik, stearik ve oleik) kısmi esterlerinden ve heksitol anhidritlerden (lexitans ve heksidler) oluşur.


Sorbitan Monooleate, Yağda Su emülsiyonlarının (HLB 4.3) hazırlanmasında emülsifiye edici bir ajan olarak kullanılan iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir. [2,4] Birçok yiyeceğe, içeceğe ve kozmetiğe küçük miktarlarda eklenir

Sorbitan Monooleate, polar baş grubu ve uzun lipofilik hidrokarbon kuyruğu nedeniyle suyun arayüzey gerilimini değiştiren yüzey aktif bir maddedir.
Sorbitan Monooleate'in hidrofilik karakteri, serbest hidroksil ve oksietilen gruplarından kaynaklanırken, lifofilik kısım uzun zincirli yağ asidinde bulunur.

Kimyasal özellikler
Kahverengimsi sarı, viskoz sıvı.

Kullanımlar
Span 80, kozmetik formülasyonlarda, petrol sahası kimyasallarında, plastiklerde, ev ürünlerinde, kaplamalarda ve tekstillerde kullanım için bir w / o emülgatör veya bir o / w emülgatör olarak kullanım için önerilen düşük HLB yüzey aktif maddedir.

Kullanımlar
Lonzest (R) SMO-EG, sıvı bir sorbitan esterdir. Bu sıvı sorbitan ester, düşük HLB iyonik olmayan bir emülgatör olarak işlev görür. Bu ürün, patlayıcılarda emülgatörde olduğu gibi çok sayıda uygulama için çok uygundur.

Kullanımlar
kullanım: Gıda, kozmetik ve tıbbi ürünlerde emülgatör, stabilizatör ve koyulaştırıcı olarak. Tekstil endüstrisinde elyaf yağlayıcılar ve yumuşatıcılar olarak. Farmasötik yardım (yüzey aktif madde).

Kullanımlar
sorbitan oleat, şekerden elde edilen hafif bir emülgatördür.


Sorbitan monooleat (Span 80), gıda ürünlerinde, ev eşyalarında ve oral ilaçlarda bulunan bir emülgatör, koyulaştırıcı ve stabilizatördür.

Kimyasal Adı: Sorbitan monooleate

INCI Adı: SORBITAN OLEATE

Polisorbat 80 olarak da bilinen Sorbitan Monooleate, noniyonik bir emülgatör ve yüzey aktif maddedir ve kozmetikte ve gıdalarda kullanılır.

Sorbitan Monooleate, farmasötik formülasyonlarda emülgatör ve noniyonik yüzey aktif madde olarak kullanılır.

Sorbitan Monooleate, esas olarak su içinde yağ emülsiyonlarında yüksek HLB emülgatör ile kombinasyon halinde kullanılır.
Emülgatör çifti, cilt ve saç bakımı ve makyaj bazlarında pürüzsüz losyonlar ve kremler üretir.
Sorbitan Monooleate, banyo yağları için yayma yardımcısıdır ve susuz sistemlere suda dağılabilirlik kazandırır.

Sorbitan Monooleate, noniyonik, lipofilik (Yağ seven) yüzey aktif maddedir.

Sorbitan Monooleate, nötr ve hafif alkali ve asidik pH sistemi için yağda mükemmel su emülgatörünün hazırlanmasında kullanılır.


Sorbitan Monooleat ayrıca stabilizatör, yumuşatıcı, vücut oluşturma ajanı, kozmetik ve farmasötik krem ​​ve losyonlarda Opaklaştırıcılar, ilaçlar için birleştirme ajanı, Sürtünme düzenleyici olarak Petrol yağları ve pas önleyici olarak kullanılır.
Sorbitan Monooleate ayrıca bir tekstil ve deri yağlayıcı görevi görür.

Sorbitan Monooleate, Emülsiyon Patlayıcıları yapmak için yaygın olarak kullanılan emülgatördür ve paketlenmiş patlayıcılar için ortak yüzey aktif madde olarak kullanılır.

Eşanlamlılar Sorbitan Monooleate (Span 80)
Sorbitan oleat
Sorbitan (Z) -mono-9-oktadesenoat
Emülgatör S80
[2 - [(2R, 3S, 4R) -3,4-dihidroksitetrahidrofuran-2-il] -2-hidroksi-etil] (Z) -oktadek-9-enoat
1,4-anhidro-6-O - [(9Z) -octadec-9-enoil] -D-glusitol
[(2R) -2 - [(2R, 3R, 4S) -3,4-dihidroksitetrahidrofuran-2-il] -2-hidroksi-etil] oktadek-9-enoat
Sorbitan monooleat
polioksietilen (20) sorbitan monooleat
Yayılma 80


ÜRÜN ADI: Sorbitan Monooleate (E494)

SYNONYMOUS: SMO; Sorbitan Esterleri

SINIF: Emülgatör

TANIM VE İÇERİKLER: Sorbitan Monooleat, sorbitol ve anhidritlerin kısmi esterleri ve bitkisel oleik asidin bir karışımıdır.
Sorbitan Monooleate, serbest yağ asitleri ve sorbitol, izosorbit esterlere sahip olabilir.

GÖRÜNÜŞÜ: Krem sarımsı boncuk katı tozlar ve karakteristik kokusu.

ÇÖZÜNÜRLÜK: Suda ayrışamaz.

KULLANIM AMACI:

Sorbitan Monooleate, lipofilik yüzey aktif maddedir.
Sorbitan Monooleate, genellikle polisorbatlarla birlikte bir emülsifer olarak kullanılır. Yağların kristalleşmesini değiştirmek için kullanılır.


Eş anlamlı
1,4-Anhidro-D-glusitol, 6- (9-oktadesenoat); Anhidrosorbitol monooleat; D-Glucitol, 1,4-anhidro-, 6- (9-oktadesenoate); Sorbitan, mono-9-oktadesenoat; Alkamuls SMO; Arlacel 80; Armotan MO; Atmer 05; Crill 4; Dehymuls SMO; Disponil 100; Emasol 410; Emasol O 10; Emasol O 10F; Emsorb 2500; G 946; Glycomul O; Ionet S-80; Kemmat S 80; Kosteran O 1; Lonzest SMO; ML 33F; ML 55F; MO 33F; Monodehidrosorbitol monooleat; Montan 80; Montane 80 VGA; Newcol 80; Nikkol SO 10; Nikkol SO-15; Nissan Nonion OP 80R; Nonion OP80R; O 250; Oleate de sorbitan [INN-French]; Oleato de sorbitano [INN-İspanyolca]; Radiasurf 7155; Rheodol AO 10; Rheodol SP-O 10; Rikemal O 250; S 270; S 271 (yüzey aktif madde); S 80; S-MAX 80; Sorbester P 17; Sorbitan O; Sorbitan monooleat. (Bileşik genellikle aynı zamanda ilişkili yağ asitlerini de içerir.); Sorbitan monooleik asit esteri; Sorbitan oleat; Sorbitan, mono-9-oktadesenoat, (Z) -; Sorbitani oleas [INN-Latin]; Sorbon S 80; Sorgen 40; Sorgen 40A; Aralık 80; [ChemIDplus]

Kategori
Emülgatörler / Sürfaktanlar

Açıklama
Sarı ila kehribar rengi sıvı; [Merck Dizini]
Berrak koyu kahverengimsi sarı viskoz sıvı; [MSDSonline]

Kaynaklar / Kullanımlar
İyonik olmayan bir yüzey aktif madde; Emülgatör, stabilizatör ve koyulaştırıcı (gıdalar, kozmetikler ve ilaçlar), tekstilde yağlayıcı ve yumuşatıcı ve farmasötikler için yüzey aktif madde olarak kullanılır; [Merck Index] Yağda su emülsiyonları için emülgatör olarak kullanılır; [HSDB] Kimya endüstrisinde, metallerin rafine edilmesinde ve işlenmesinde ve boya, vernik ve vernik endüstrisinde sentez için kullanılır; [IUCLID]


Tahrişe neden olabilir; Yutulması zararlı olabilir

KULLANIM ALANI:
Ø Güzel unlu mamuller
Ø İnce unlu mamuller, dekorasyon ve kaplama malzemeleri
Ø Baker'ın mayaları
Ø Yağ emülsiyonları
Ø Süt ve krema karışımları
Ø Jel marmelatlar
Ø Tahin helvası çeşitleri
Ø Kakao bazlı şekerler
Ø Çikolatalar
Ø Meyve ve sebzelerin sıvı karışımları
Ø Tatlılar
Ø Şeker bazlı şekerler
Ø Gıda takviyeleri


Sorbitan monooleat
Sorbitan, mono- (9Z) -9-oktadesenoat
Arlacel 80
Yayılma 80
SORBİTAN YAĞ
UNII-06XEA2VD56
06XEA2VD56
NCGC00164240-01
DSSTox_CID_7397
DSSTox_RID_78437
DSSTox_GSID_27397
1,4-anhidro-6-O - [(9Z) -octadec-9-enoil] -D-glusitol
Glycomul O
Sorbitan O
Alkamül SMO
Armotan MO
Dehymuls SMO
Lonzest SMO
Kosteran O 1
Crill 4
Sorbester P 17
Disponil 100
Montan 80
Newcol 80
Nonion OP80R
Sorgen 40
Sorgen 40A
Montane 80 VGA
Radiasurf 7155
Rheodol AO 10
Atmer 05
Emasol 410
Emasol O 10
Emasol O 10F
Kemmat S 80
Nikkol SÖ 10
Nikkol SO-15
Rheodol SP-O 10
Rikemal O 250
Sorbitan, mono-9-oktadesenoat, (Z) -
Sorbon S 80
Ionet S-80
Emsorb 2500
Sorbitan oleat [INN]
S 271 (yüzey aktif madde)
CAS-1338-43-8
Nissan Nonion OP 80R
Anhidrosorbitol monooleat
Monodehidrosorbitol monooleat
Sorbitan monooleik asit esteri
CCRIS 710
Sorbitani oleas [INN-Latin]
ML 55F
MO 33F
S-MAX 80
HSDB 5822
Oleate de sorbitan [INN-Fransızca]
Oleato de sorbitano [INN-İspanyolca]
Sorbitani oleas
EINECS 215-665-4
NSC 406239
Oleate de sorbitan
Oleato de sorbitano
Ç 80
Sorbitan esterleri, mono (Z) -9-oktadesenoat
G 946
O 250
S 270
1,4-Anhidro-D-glusitol, 6- (9-oktadesenoat)
Aralık-80
D-Glucitol, 1,4-anhidro-, 6- (9-oktadesenoat)
Mannide monooleat, sıvı
Dianhidromannitol monooleat
SCHEMBL4504
GC için Aralık (R) 80
Bitkiden mannid monooleat
Sorbitan monooleat [USAN: NF]
CHEMBL1894187
DTXSID6027397
Sorbitan monooleat. (Bileşik genellikle aynı zamanda ilişkili yağ asitlerini de içerir.)
Span (R) 80, noniyonik yüzey aktif madde
1,4-Anhidro-D-glusitol 6-oleat
ZINC8214458
Tox21_113539
Tox21_300389
Sorbitan monooleat, SAJ birinci sınıf
AKOS024431316
NCGC00164240-02
NCGC00254386-01
S0060
J-006443
Q2303156
Aralık (R) 80, viskozite 1000-2000 mPa.s (20 C)
UNII-MDL271E3GR bileşeni NWGKJDSIEKMTRX-AAZCQSIUSA-N
[(2R) -2 - [(2R, 3R, 4S) -3,4-dihidroksioksolan-2-il] -2-hidroksietil] (Z) -oktadek-9-enoat


• Alkamuls SMO
• Arlacel 80
• Armotan MO
• Atmer 05
• CCRIS 710
• Crill 4
• Dehymuls SMO
• Disponil 100
• EINECS 215-665-4
• Emasol 410
• Emasol O 10
• Emasol O 10F
• Emsorb 2500
• G 946
• Glycomul O
• HSDB 5822
• Ionet S-80
• Kemmat S 80
• Kosteran O 1
• Lonzest SMO
• ML 33F
• 55F ML
• MO 33F
• Monodehidrosorbitol monooleat
• Montan 80
• Montane 80 VGA
• NSC 406239
• Newcol 80
• Nikkol SO 10
• Nikkol SO-15
• Nissan Nonion OP 80R
• Nonion OP80R
• O 250
• Oleate de sorbitan
• Oleate de sorbitan [INN-Fransızca]
• Oleato de sorbitano
• Oleato de sorbitano [INN-İspanyolca]
• Radiasurf 7155
• Rheodol AO 10
• Rheodol SP-O 10
• Rikemal O 250
• S 270
• S 271 (yüzey aktif madde)
• S 80
• S-MAX 80
• Sorbester P 17
• Sorbitan O
• Sorbitan monooleat
• Sorbitan monooleat. (Bileşik genellikle aynı zamanda ilişkili yağ asitlerini de içerir.)
• Sorbitan monooleik asit esteri
• Sorbitan oleat
• Sorbitan, mono-9-oktadesenoat, (Z) -
• Sorbitani oleas
• Sorbitani oleas [INN-Latin]
• Sorbon S 80
• Sorgen 40
• Sorgen 40A
• Aralık 80

Sorbitan monooleat (80 span) içerebilen bazı ürünler nelerdir?
Ev ürünleri
Sıvılar / Kremler
Şampuan


Sorbitan monooleat, yağda çözünen, suda dağılabilen bir emülgatördür.
Sorbitan monooleat, yağ içinde iyonik olmayan su emülsiyonlaştırıcı ve ayrıca su içinde yağ emülsiyonları için bir ortak emülgatör görevi görür.
Losyonlarda, kremlerde, saç bakımında ve güneş kremlerinde kullanıma uygundur.
SMO, amber viskoz bir sıvı olarak sağlanır. HLB değeri ~ 4.3


alkamül S / 80
 alkamül SMO
1,4- anhidro-D-glusitol 6- (9-oktadekanoat)
1,4-anhidro-D-glusitol, 6- (9-oktadesenoat)
1,4- anhidro-dekstro-glusitol 6- (9-oktadekanoat)
 anhidrosorbitol monooleat
 arlacel 1689
 arlacel 481
 arlacel 80
 armotan MO
 Crill 4
 dehymuls SMO
[2 - [(2R, 3S, 4R) -3,4-dihidroksioksolan-2-il] -2-hidroksietil] (Z) -oktadek-9-enoat
 emasol 410
D-glusitol, 1,4-anhidro-, 6- (9-oktadesenoat)
 glikomul O
 glikomul O KFG
 ionet S-80
 kaopan SP-O-10
 kemmat S 80
 liposorb O
 en yalnız SMO
 yağlayıcı SMO-H
 yağlayıcı SMO-VEG
 mo-33-F
 monemul - 80
 monemul - 80Hi
 montan 80
 dağ 80
 montane 80 VGA
 newcol 80
 nikkol SO-10NR
 nikkol SO-10V
 nissan nonion OP 80R
 noniyon OP80R
 radiasurf 7155
 reodol AO-10V
 rheodol SP-O10V
 S-MAX 80
 sorban AO
 sorbirol O
 sorbitan mono- (9Z) -9-oktadesenoat
 sorbitan mono- (Z) -9-oktadesenoat
 sorbitan mono-oleat
 sorbitan monooleat
 sorbitan monooleik asit esteri
 sorbitan O
 sorbitan, mono- (9Z) -9-oktadesenoat
 sorbitan, mono-9-oktadesenoat, (Z) -
 sorbon S 80


1,4-Anhidro-6-O - [(9Z) -9-oktadekenoil] -D-glusitol [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]
1,4-Anhidro-6-O - [(9Z) -9-oktadekenoil] -D-glusitol [ACD / IUPAC Adı]
1,4-Anhidro-6-O - [(9Z) -9-oktadekenoil] -D-glusitol [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]
1,4-Anhidro-6-O - [(9Z) -octadec-9-enoil] -D-glusitol
1,4-Anhidro-D-glusitol 6- (9- (Z) -oktadekenoat)
1875
215-665-4 [EINECS]
8172514
9049-98-3 [RN]
Alkamül SMO
Arlacel 80
D-Glucitol, 1,4-anhidro-6-O - [(9Z) -1-oxo-9-octadecen-1-yl] - [ACD / Endeks Adı]
D-glusitol, 1,4-anhidro-6-O - [(9Z) -1-okso-9-oktadesenil] -
Dianhidromannitol monooleat
Emsorb 2500
Glycomul O
Mannid monooleat
MFCD00080948
MFCD03840565
SORBITAN MONOOLEATE
SORBİTAN YAĞ
Sorbitan, mono- (9Z) -9-oktadesenoat
Sorbitan monooleat
Aralık (R) 80
WG2932400
[(2R) -2 - [(2R, 3R, 4S) -3,4-dihidroksioksolan-2-il] -2-hidroksietil] (Z) -oktadek-9-enoat
5938-38-5 [RN]
9005-65-6 [RN]
oléate de sorbitan
oleato de sorbitán
(2R, 3R, 4S) -2 - ((R) -1,2-dihidroksietil) tetrahidrofuran-3,4-diol (1: 1) ile oleik asit bileşiği
sorbitan mono-oleat
Sorbitan monooleat, (Z) -Sorbitan mono-9-oktadesenoat
sorbitani oleas
Aralık 80 (= Sorbitan Monooleat)
Aralık® 80
сорбитана олеат
أوليات سوربيتان
油酸 山 梨 坦


Yayılma 80
Sorbitan monooleat

Ürün Açıklaması
Span 80, bir sorbitan yağ asidi esteridir ve mineral yağlar için bir emülgatör olarak tavsiye edilir. Düşük HLB değerine sahiptir. İyi yeşil kimlik bilgilerine sahip.

Sorbitan monooleat.
Sorbitan monooleate, aşağıda belirtilen şartlara uygun olarak güvenle kullanılabilir:

(a) Katkı maddesi, sorbitolün ticari oleik asit ile esterleştirilmesiyle üretilir.

(b) Aşağıdaki özellikleri karşılar:

(1) Saponifikasyon numarası, 145-160.

(2) Hidroksil numarası, 193-210.

(c) Katkı maddesi aşağıdaki şekilde kullanılmış veya kullanılması amaçlanmıştır:

(1) Nihai polimer dispersiyonunda ağırlıkça yüzde 7.5'i geçmeyecek bir miktarda şeker kamışı veya pancar suyu veya likörünün arıtılmasında kullanılan polimer dispersiyonlarında bir emülgatör olarak.

(2) Katkı maddesi, şeker suyunda milyonda 0,70 kısmı ve şeker liköründe milyonda 1,4 kısmı geçmeyecek miktarda kullanılır.


Diğer İsimler 1,4-Anhidro-6-O - [(9Z) -octadec-9-enoil] -D-glusitol;
Arlacel 80;
Dianhidromannitol monooleat;
Emsorb 2500;
Sorbitan oleat;
Sorbitan, mono- (9Z) -9-oktadesenoat;
Sorbitan monooleat;
Alkamuls SMO;
Glycomul O

Sorbitan Monooleate'in Avantajları
Etanol, etil asetat, petrol eteri ve toluen içinde çözünür.
Suda çözünmez ancak sıcak suda dağılabilir.

Özellikleri arasında emülsifikasyon, stabilizasyon, yağlama, koyulaştırma bulunur.

Sorbitan monooleatımız çeşitli endüstrilerde kullanılabilir:

kozmetikler, yüz kremi, güneş kremi, oje, koku, kişisel bakım, diş macunu, sabun, deterjanlar;

yemek, sos, reçel, çikolata, tereyağı, bitkisel protein ürünleri;

gıda, ilaç, kozmetik, yem ve endüstri

Yayılma 80
Kimyasal Açıklama
Sorbitan Oleat

Ürün Açıklaması
Sorbitan esterlerimiz, W / O emülgatörleri olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır ve etoksillenmiş sorbitan esterler ile kombinasyon halinde kullanıldıklarında, O / W emülsiyonlarının genel stabilitesine katkıda bulunurlar.
Sorbitan Oleat / etoksillenmiş sorbitan ester oranının manipülasyonu, çeşitli HLB değerlerinde emülsifiye edici sistemler üretir ve çok çeşitli yağların ve mumların emülsiyonlaşmasına izin verir.
Sorbitan Oleat, özellikle oleil alkol veya bitkisel yağlar gibi doymamış lipid bileşenleri ile kullanılması tavsiye edilen bir sıvı W / O emülgatör ve O / W emülsiyon stabilizatörüdür.
Lipofilik farmasötik bazlarda çinko oksit, kalamin ve penisilin gibi malzemeler için ıslatıcı ve dağıtıcı olarak yaygın şekilde kullanılır.
% 0,5-5'lik önerilen topikal kullanım seviyeleri.

Span 80, doğal yağ asidi (oleik asit) ve şeker alkolü sorbitol bazlı biyolojik olarak parçalanabilir bir yüzey aktif maddedir.
Bu sorbitan ester, özellikle etoksillenmiş türevi Tween 80 ile birlikte kullanıldığında, su emülsiyonlarında yağ oluşturmada oldukça etkilidir.


Başvurular
Otomotiv
Bitüm ve İnşaat
Kimyasal Üretimi
Emülsifikasyon
Dokunmamış kumaşlar


Sorbitan monooleat, kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Sorbitan monooleat, özellikle oleil alkol veya bitkisel yağlar gibi doymamış lipid bileşenleri için tavsiye edilen W / O emülgatördür.
Sorbitan monooleat, diğer lipofilik sıvılar içinde çözünmeyen sıvılar için dağıtıcı ajandır.
Sorbitan oleat, renkli kozmetiklerde pigmentler ve güneş bakım ürünlerinde çinko oksit / titanyum dioksit için ıslatıcı ve dağıtıcı olarak kullanılır.


INCI adı
Sorbitan Oleat

Fonksiyonlar
Dispersiyon Ajanları
Emülsiyon Stabilizatörleri
Pigment Islatıcılar
Emülgatörler
Yüzey Aktif Maddeler / Deterjanlar


Başvurular
Banyo, Duş ve Sabunlar
Göz rengi
Göz Çevresi Bakımı
Yüz / Boyun Cilt Bakımı
Yüz Rengi
Yüz Temizleyicileri
Saç Kremi - Durulayın
Dudak Bakımı
Dudak Rengi
Şampuanlar
Şekillendirme

Sorbitan Oleat, suda yağ emülsiyonları oluşturmak için kullanılabilen ve düşük HLB yüzey aktif maddelerle kombinasyon halinde yağda su emülsiyonları oluşturabilen iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir.


 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.